Prostreno.cz

Silná přírodní antibiotika přímo z domácí kuchyně

Zrovna když se vám to hodí ze všeho nejméně, začínáte být pekelně nachlazení? Nenechte infekci, aby se ve vašem těle příliš „zabydlela“. Zalekne se česneku, křenu a skořice!

Už pár dní to venku vypadá, jako by nás léto definitivně opustilo a předalo žezlo podzimu. Místo slunečních paprsků čelíme dešti a s velkou nevolí hledáme ve skříních teplejší oblečení. Žádný div, že máme po náladě! A co hůř, prudký skok teplot přeje nachlazení. Zrovna takovému nepříjemnému problému čelíte? Urychlete zotavení přírodními antibiotiky, která máte v kuchyni. S těmihle se uzdravíte natotata!

Šetřit česnekem je hřích

Je prokázáno, že chemické sloučeniny v česneku, a to včetně obzvláště vychvalovaného alicinu, vykazují antimikrobiální aktivitu, přičemž likvidují patogeny odpovědné za běžné i vzácnější infekce. Ostatně, přesně k těmto účelům je toto ochucovadlo také využíváno, a to už od 19. století. Odborníci i lidoví léčitelé pak poukazují na to, že nejsilnější léčebný vliv má česnek tehdy, je-li konzumován syrový. Nakrájejte ho na plátky a nechte zhruba deset minut „odležet“, čímž se uvolňující enzymy přirozeně přemění na zmíněný mocný alicin.

Křen jako první pomoc

I křen, který byl pro své schopnosti našimi předky doslova uctíván, působí jako zázračné antibiotikum. Některé studie naznačují, že si hravě poradí nejen s rýmou a bolestí v krku i hlavy, ale i s většinou průduškových onemocnění. Pokud je pro vás jeho typicky štiplavá chuť „příliš silnou kávou“, smíchejte křen s trochou octa nebo citronovou šťávou. Jistě to pak bude o něco snesitelnější.

Dejte bacilům okusit skořici

První zmínky o skořicovníku pocházejí z Číny a datují se do 4. tisíciletí př. n. l. V těchto dobách se o ní vedly dlouhé a těžké boje, neboť se moc dobře vědělo, že jde o neobyčejné koření. Skořice má „na kontě“ mnoho blahodárných účinků, a to včetně antibiotických složek, jež zastavují nachlazení. Dobrou pomocnicí je však i při akné, problémech s trávením nebo revmatismu.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8067816/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat