Prostreno.cz

Zdravé hubnutí s řeckým jogurtem

Řecký jogurt je vynikající, ovšem spadá do potravin s vyšším obsahem tuku. Proto si ho některé z nás raději odpírají. A to je škoda! Protože řecký jogurt je skvělým prostředkem k hubnutí, které si díky němu budete opravdu užívat.

Řecký jogurt je tajná zbraň supermodelek a hereček – je populárnější než kdykoli předtím a je na dobré cestě stát se „superpotravinou“. A vlastně se ani není čemu divit, když se zaměříme na jeho kouzelný obsah – hodně bílkovin a málo sacharidů. A i když obsahuje okolo 10 procent tuků, jedná se o dobré tuky, které si můžete – s mírou – vychutnat bez špatného svědomí. Pokud chcete, můžete si dát jemnější verzi – ve 4 procentech, 2 procentech, nebo dokonce 0,2 procenta tuku.

Tajemství řeckého jogurtu

Rozdíl oproti normálnímu jogurtu je speciální výrobní proces, kterým se jogurt tradičně v Řecku vyrábí. To znamená, že už mléko se obohacuje různými bakteriemi kyseliny mléčné – neboli mléčnými kulturami. Ze směsi se pak odděluje syrovátka a jogurt.

U běžných jogurtů je tento proces poměrně rychlý, u řeckého jogurtu to ale trvá mnohem déle, proto je ztráta vody mnohem vyšší. A díky tomu vzniká speciální krémová konzistence, kterou je řecký jogurt typický.

Zdravé hubnutí díky turbo proteinům

Tento způsob výroby zanechává v jogurtu i vyšší obsah bílkovin. V číslech to je konkrétně asi dvakrát více než u běžného jogurtu. A jak jistě víte – proteiny urychlují hubnutí nejen v proteinové dietě, díky které můžete opět získat svou vysněnou postavu. Proteiny vás nejen zasytí a předcházím chutím na cokoli, ale podporuje také růst svalové hmoty. Pokud k tomu snížíte příjem sacharidů, máte ideální dietní prostředek – a to je přesně případ řeckého jogurtu.

Není tedy divu, že sportovci, stejně jako modelky a herečky na řecký jogurt nedají dopustit a hojně ho zařazují do svého zdravého jídelníčku. A jeho krémová konzistence je opravdu vynikající – ať už si ji vychutnáte s medem, čerstvým ovocem, v tzatzikách nebo salátových dresincích – řecký jogurt má všestranné použití.

Zdroj: life line, eatthis





Celkem 3 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat