Prostreno.cz

O pár kilo lehčí postava pomocí chleba

Když chcete zhubnout, asi těžko sáhnete po chlebu. Obecně platí, že běžný chléb vám kila v bocích naopak přidá. Ale skutečně existuje chléb, který vám s hubnutím údajně může pomoci – proteinový chléb. Je to opravdu možné?

Běžně prodávaný chléb je plný sacharidů – a ty vaše tělo obalují tukem. Ve své snaze zhubnout musíte snížit právě příjem sacharidů (a to často mnohdy velmi razantně). K tomu vám může pomoci hned několik nízkosacharidových alternativ – ať pro chléb, pečivo nebo těstoviny…

Pokud se ale „klasické večeře“ nechcete (nebo nemůžete) vzdát, můžete sáhnout po takzvaném proteinovém chlebu. Pomůže vám ale tahle varianta opravdu i zhubnout?

Jak „funguje“ proteinový chléb

Proteinový chléb obsahuje více bílkovin než třeba steak, ale méně sacharidů než běžný pšeničný nebo pšenično-žitný chléb. A pokud si večer dáte raději proteiny než sacharidy, je to vhodnější pro hladinu inzulínu a spalování tuků přes noc.

Proteinový chléb je skutečně vhodný pro hubnutí, co se týče poměru bílkovin a sacharidů, je v něm ale více kalorií a tuku než ve srovnatelném množství celozrnného chleba. S jedním plátkem celozrnného chleba tělu dodáte 78 kalorií, plátkem proteinového jste ale už na 99 kaloriích.

Bez počítání se stejně neobejdete

Sice není proteinový chléb prostředek na hubnutí jako takový, ale poskytuje více energie. To je rozhodně nutné vědět, než se rozhodnete ho vyměnit za ten normální. Nakonec vám mohou k hubnutí pomoci oba – záleží na celkovém příjmu a výdeji energie nebo dostatku spánku.

Proteinový chléb je vhodný zejména pro sportovce, kteří potřebují hodně bílkovin pro růst svalové hmoty. U běžných lidí by ve větším množství mohl velký obsah bílkovin zatěžovat ledviny.

Zdroj: life line, healthline, eatthis





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat