Prostreno.cz

Vnější použití rajčat pomáhá nejen na akné

Někoho deprimují pupínky, zatímco jiného pigmentové skvrny, vrásky nebo otravné lupy. Řešení představují rajčata! Tak ať se vám nikam nezakutálí…

Zdravotní výhody rajčat vydají na celou knihu. A stejně tak zaznamenané spory týkající se toho, zda tyto plody náleží k zelenině nebo ovoci. Touto důležitou otázkou se dokonce musely zabývat i soudy! Ten poslední probíhal ve Spojených státech před šesti lety. Nakonec to celé skončilo tím, že rajská jablíčka patří k ovoci a tím to hasne, což odsouhlasil i Evropský parlament. Kupujete si je v obchodě či na trhu často? A znáte i jejich kosmetické přednosti, které z nich dělají naprosto famózní zkrášlující prostředek? V těchto situacích se na ně můžete spolehnout!

Akné není neřešitelný problém

Máte zase nový pupínek? Dejte mu ochutnat zmíněnou šťavnatou potravinu. Protože obsahuje kyselinu salicylovou, bývá na akné doporučována i předními dermatology. Tato látka totiž proniká hluboko do pórů a efektivně je čistí. Zároveň působí protizánětlivě a reguluje tvorbu kožního mazu. Rozkojte tedy jeden kousek a přejíždějte si jím po postižených místech. Po zhruba dvacetiminutovém působení si tvář opláchněte vodou.

Výhra v boji s pigmentovými skvrnami

Asi se nenajde nikdo, koho by pigmentové skvrny kdovíjak potěšily. Mezi jejich hlavní příčiny se počítají nutriční nedostatky, hormonální nerovnováha, užívání některých léků a snížená funkce jater. Pigmentové poruchy jsou způsobeny i UV zářením, kterému se člověk vystavuje venku i v soláriu. I na ně ale kupodivu platí „obyčejná“ rajčata, a to díky antioxidačním, exfoliačním a rozjasňujícím vlastnostem. Použít je můžete samotná i v kombinaci s bílým jogurtem nebo ovesnými vločkami.

Vrásky? Vy si ještě počkejte

Utrácíte za omlazující krémy a séra hříšné peníze? Samozřejmě nic proti tomu, ale proti vráskám se dá bojovat i levněji. Jsou tu přece tihle kulatí červení spojenci! Zprostředkovávají spoustu lykopenu, což je barvivo oddalující stárnutí. Jak to dělá? Zmírňuje poškození způsobené volnými radikály a pomáhá pleti absorbovat více kyslíku. Platí to pro vnější i vnitřní užití, tvrdí odborníci.

Zbavte se lupů

Pokud smícháte rajčatovou dužinu s trochou olivového oleje, získáte parádní vlasovou masku proti lupům. Takové ošetření má i další výhody – dodává objem i lesk, přičemž zaceluje rozdvojené konečky a chrání před nepříznivými vlivy. Tak hurá do koupelny a jde se na věc!

Zdroje: top10homeremedies.com, femina.in





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat