Prostreno.cz

Řídnutí vlasů zastaví cibule i lněná semínka

Opět jste přišli o další chomáč vlasů? I když je to pochopitelně frustrující, snažte se zachovat klid. Na tenhle problém existuje řešení! Vybrat si vlastně můžete hned dvě. Jedno nabízí omega-3 mastné kyseliny, druhé zase zinek!

Nadměrné vypadávání vlasů je dnes běžný jev, který znepokojuje obě pohlaví stejnou měrou. Prokázaných příčin je pak hned několik. Počítá se mezi ně stárnutí, užívání některých léků, chronický stres, hormonální nerovnováha, porucha štítné žlázy i špatná životospráva. I když se investice do drahé komerční kúry možná jeví jako jediné řešení, i přírodní prostředky mohou zjednat nápravu. Které máte doma a můžete je okamžitě použít?

Obyčejná cibule má neobyčejné schopnosti

Kuchyní, ve kterých by cibule neměla „hlavní slovo“, není mnoho. Vždyť na ni při přípravě jídel sází drtivá většina lidí! Znáte ale její kosmetické vlastnosti? Vysoký obsah zinku, aminokyselin i esenciálních olejů z této zeleniny dělá spojence, který omlazuje a regeneruje pleť. Vnější aplikace také přispívá k léčbě akné, vyrážek a ekzémů, přičemž zlepšuje vzhled jizev a působí proti kožním plísním. Co když si cibulovou šťávou budete ošetřovat i pokožku hlavy? Podle vědců a jejich studií tím nekontrolovatelné řídnutí hřívy možná úplně zastavíte. Mimochodem, tento štiplavý medikament prý pomáhá i na lupy a urychluje růst! Co dalšího vytáhnout ze zásob?

Lněná semínka nelze podceňovat

Mini lněná semínka v sobě ukrývají maxi zdravotní výhody. Věděli jste, že jejich konzumace podporuje dlouhověkost? Je to dáno tím, že tyto malé plody obsahují omega-3 mastné kyseliny, které prokazatelně snižují riziko rakoviny, diabetu i srdečních chorob. Jenže zmíněné tuky mají i další přednost – působí proti alopecii, což je odborný termín označující nadměrné vypadávání hřívy. Zkuste čtvrt šálku lněných semínek zalít vodou a dopřejte jim namáčení přes celou noc. Následující den je chvilku povařte na mírném ohni a nechte vychladnout. Vznikne tím gel, který představuje snadno aplikovatelnou masku se zázračnými účinky.

Zdroje: wellnessbin.com, healthline.com, eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat