Prostreno.cz

Znormalizujte si tlak pomocí pomerančového džusu

Pijete pomerančovou šťávu? Pokud ne, možná byste mohli začít. Její konzumace se doporučuje nejen na arteriální hypertenzi, ale i poruchové trávení. Také omlazuje pleť a podporuje hubnutí!

Máte problém s vyšším krevním tlakem? I když si třeba říkáte, že o nic nejde, situace nemusí být tak úplně růžová. Arteriální hypertenze přímo souvisí s celou řadou srdečních chorob, které jsou zase  rizikovými faktory předčasného úmrtí. Ve zkratce řečeno – není to žádná legrace.

Něco, čím trpíme skoro všichni

„Vyšší krevní tlak má dnes v podstatě polovina světové populace,“ říká lékařka a vědecká výzkumnice z americké Floridy Rosa Walsh. „Ovšem jedinci s mírnou hypertenzí mohou svůj převládající problém podstatně zlepšit něčím zcela jednoduchým, dostupným a chuťově dobrým,“ dodává odbornice. O jaký to jde zázrak? Teď se něčeho podržte – je to pomerančový džus!

Co sklenka, to krok ke zdraví

Poměrně rozsáhlá a několikaletá studie, kterou financovala floridská agentura odpovědná za regulaci a marketing citrusového průmyslu (Florida Department of Citrus), odhalila zajímavá fakta. Z jejích závěrů vyplývá, že denní konzumace pouhých dvou sklenic zmíněného nápoje významně snižuje systolický tlak, přičemž působí i proti zánětům. Podle všeho je to zásluha obsaženého hesperidinu, což je látka s velice silnou antioxidační aktivitou. Má tohle zjištění nějakou podmínku? Vlastně ano, džus musí být stoprocentní. Dlužno dodat, že toto občerstvení má i jiné výhody, o které se rádo podělí.

Benefity v každém doušku

Odborníci se domnívají, že drink získaný z exotických pomerančů posiluje imunitní systém, detoxikuje organismus, prospívá zraku a napravuje porouchané trávení. Rovněž nepochybují o tom, že jeho pravidelný příjem omezuje pravděpodobnost rakoviny, zatímco předchází tvorbě ledvinových kamenů a usnadňuje hubnutí. Tenhle tekutý poklad díky vitaminům a minerálům prý přispívá i k regeneraci kožních buněk, čímž zpomaluje stárnutí pokožky. Vážně ho v obchodě necháte bez povšimnutí?

Zdroje: alternativemedicine.com, conserve-energy-future.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat