Prostreno.cz

Bezva jídlo pro štíhlé tělo

Sexy tělo do plavek? Výzva začíná. Tyhle potraviny zařaďte do svého jídelníčku a v létě se těšte zájmu okolí!

Hubnutí je cesta. Trik spočívá v nalezení správné rovnováhy mezi potravinami bohatými na sacharidy a tuky a výdejem energie. Co si nandat do nákupního košíku, aby se vám redukce tělesného tuku podařila?

Luštěniny

Hrách, fazole, čočka, cizrna nebo sója. Luštěniny neboli luskoviny jsou zdrojem vlákniny, bílkovin, sacharidů a minerálů, jmenovitě vápníku, hořčíku a draslíku. Jelikož nabízejí mnoho živin a vytvářejí pocit sytosti, patří do zdravého životního stylu, včetně redukční diety.

Vejce

Vejce jsou úžasným zdrojem riboflavinu, kyseliny listové a vitaminů A, E, K, B12. Zvyšují schopnost těla syntetizovat bílkoviny, zejména po intenzivním tréninku. Konzumace natvrdo vařených vajec napomáhá regeneraci svalů, a to díky obsahu aminokyselin. V porovnání s masem není vaječný žloutek zatížen tukem. Obsahuje pouze asi 5 gramů tuku, který se označuje za zdravý. Další výhodou vajec je jejich snadná příprava. Po chvíli vaření se servírují na stůl. Proces v dnešní době usnadňují i parní fritézy šetřící čas.

Řecký jogurt

Řecký jogurt je další ideální potravinou pro štíhlé tělo. Patří k zásobárnám bílkovin, pochlubit se může i prospěšnou rovnováhou pomalu stravitelného kaseinového proteinu a syrovátkového proteinu, který je naopak rychle stravitelný. Řecký jogurt s ovocem, medem nebo ovesnými vločkami je skvělou variantou snídaně. Hlad ovšem zažene i kdykoli jindy, což je dáno právě vyšším obsahem bílkovin.

Cottage

Sýr cottage, ideálně se snížením obsahem tuku, je nabitý živinami, jako je leucin, což je aminokyselina nezbytná pro fitness nadšence a sportovce, jež ji využívají při budování svalů. Cottage je ovšem i zdrojem riboflavinu, typu vitaminu B-12. Riboflavin je rozpustný ve vodě a pomáhá přeměňovat bílkoviny, tuky a sacharidy na energii. Díky tomu je cottage jednou z vhodných potravin lahodících štíhlým křivkám.

Sója

Sója představuje náhražku masa, kterou uctívají všichni vegetariáni a vegani. Tedy nejen oni. Pochopitelně, že ji mohou jíst i všichni ostatní. Sója poskytuje všechny typy aminokyselin, což z ní činí kompletní zdroj bílkovin a jednu z nejlepších potravin pro sexy tělo. Chutná vám?

Zdroje: pharmeasy.in, wikipedia.org





Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat