Prostreno.cz

Esenciální oleje s nádechem jara

Ačkoli je jaro ještě v nedohlednu, mnozí se ho již nemohou dočkat. Taky se mu chcete přiblížit? Do difuzéru nakapejte esenciální oleje, které vás přenesou na probouzející se louky!

Jarní rovnodennost, která zahajuje astronomické jaro, letos nastává 20. března v 16.33 SEČ. Ovšem to neznamená, že do té doby nutně musíte podléhat zimním splínům a propadat depresi. Ve vaší ložnici, obýváku nebo předsíni to po jaru aspoň může nádherně vonět. Když vsadíte na směsi éterických olejů, vaše duše zaplesá!

Posel jara

Smíchejte 5 kapek esenciálního oleje z mandarinky, 3 kapky esenciálního oleje z citronové trávy a 2 kapky mátového esenciálního oleje. Vykouzlíte jasnou, povzbuzující vůni ideální do ponurých dní, která vám připomenete, že zítřky mohou být lepší než dnešky.

Nádech přírody

Vneste do každé místnosti mír a harmonii, zklidněte své myšlenky a pohlaďte svá energetická centra. Použijte k tomu 4 kapky esenciálního oleje santalového dřeva, 3 kapky esenciálního oleje ylang-ylang a 2 kapky bergamotu nebo šalvěje.

Dešťové přeháňky

Vůně deště je svěží a očistná. Jak na ni? 3 kapky esenciálního oleje z cedrového dřeva, po 2 kapkách esenciálních douglasky, což je esenciální olej s harmonickou vůní jehličnanů, 2 kapky pačuli a 1 kapka ylang-ylang. To k simulaci prvních jarních přeháněk stačí.

Rajská zahrada květů

5 kapek bergamotového esenciálního oleje, 3 kapky levandule, 2 kapky esenciálního oleje z jasmínu a růže, 1 kapka heřmánku. Zapněte difuzér a užívejte si vzpomínek na rozkvetlou přírodu.

Porce slunce

Ponurý únor se dá rozzářit za několik vteřin. Pomůže k tomu zábavná, veselá směs, která podporuje vitalitu a krotí fyzickou i duševní únavu. Přirovnat se dá k paprskům slunce. 4 kapky esenciálního oleje z divokého pomeranče, 3 kapky citronového nebo limetkového esenciálního oleje (dle vaší preference), 2 kapky éterického grapefruitu a 1 kapka bergamotu. Už nebudete chtít jinak.

Jarní energie

3 kapky grapefruitového esenciálního oleje, 2 kapky esence z citronu, to samé u rozmarýnu, směs dolaďte mátou. Stačí 1 kapka, ale může být i víc. Nádech, výdech. Už aby to jaro bylo za rohem!

Zdroje: astro.cz, homemadelovely.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat