Prostreno.cz

Úleva od alergie i bez léků

Nestíháte si kupovat papírové kapesníky, protože kvůli alergii smrkáte ostošest? Mohl by vám pomoci fyziologický roztok. Zkrotit tuhle svízel můžete i rostlinnou stravou a dostatečným pitným režimem.

Alergie je přinejmenším otravná. Všechno to kýchání, neustálá rýma, kašel, slzení a pálení očí – jak s tímhle vším může člověk normálně fungovat? Aby toho náhodou nebylo málo, mnohdy se objevují i svědivé kožní vyrážky. Zní vám to povědomě? Nabízí se otázka – opravdu víte, co vám tyhle nepříjemné reakce spouští?

Poznejte svého nepřítele

„Je opravdu důležité nechat se otestovat. Pokud nemáte tušení, na co přesně jste alergičtí, jen těžko přijde zlepšení. Vaše tělo přehnaně reaguje na něco, co by pro něj mělo být neškodné, měli byste tedy zjistit, co konkrétního mu vadí,“ doporučuje americká lékařka Lakiea Wright. Objednáte se tedy na vyšetření, které hlavní viníky odhalí? Do doby, než budete mít jasno, si můžete ulevit třeba takhle…

Výplach dutin jako spása

„Výplach dutin fyziologickým roztokem, tedy směsí vody a soli, může být při odstraňování alergenů velice užitečný. Také jím lze snížit záněty a otoky nosní sliznice,“ domnívá se imunoložka a alergoložka Kara Wada, která působí na americké univerzitě v Ohiu. Tato odbornice za ideální poměr považuje 3 dl vody na 2,5 g soli.

Zaměřeno na správnou stravu

„Pokud jste to ještě neudělali, je čas přejít na rostlinný způsob stravování. Obiloviny, luštěniny, listová zelenina nebo ovoce poskytují imunitnímu systému celou řadu mikroživin, díky kterým může optimálně fungovat. Silná obranyschopnost rovná se větší převaha nad alergiemi,“ vysvětluje zmíněná zdravotnice Lakiea Wright s tím, že se rostlinné stravování točí i okolo výrazného omezení cukru a zpracovaných potravin, které zvyšují riziko chronických zánětů.

Nepodceňujte pitný režim

„Bez dostatečného přijmu vody má organismus obecně dost problémů. Dehydratace může vést i k nárůstu histaminů, tedy zánětlivých mediátorů. Pijte denně alespoň dva litry tekutin, na zmírnění alergických symptomů to skutečně mívá velký vliv,“ uzavírá expertka Kara Wada. Už saháte po sklenici vody?

Zdroje: yahoo.com, hsph.harvard.edu/nutritionsource/nutrition-and-immunity/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat