Prostreno.cz

Jak se nenechat převálcovat špatnou náladou?

Bylo by hezké, kdybychom měli celý život jen radost ze života a důvod k úsměvu. Bohužel, realita je poněkud odlišná, a tak se špatná nálada občas nevyhne nikomu z nás. Zatočit s ní je však snazší, než byste si mohli myslet!

Jak se tedy nejrychleji špatné nálady zbavit? Zkusit můžete některý z následujících tipů.

Aromaterapie

Příjemná vůně naši náladu pozitivně ovlivňuje. Tak proč toho nevyužít? Pokud nemáte po ruce aromalampu nebo vonnou svíčku, nic se neděje. Úplně stejně vám poslouží, když si půjdete přičichnout třeba k vašemu oblíbenému sprchovému gelu, nebo očicháte citrusy z lednice. Možností je spousta, stačí si jen vybrat.

Čistá tvář

Tedy čistá v přeneseném slova smyslu. Pomoci vám totiž při splínu dokáže i opláchnutí obličeje chladnou vodou. Pokud nejste zrovna fanda otužování nebo je vám zima, zkuste to opačně – namočte žínku ve vodě vlažné a přitiskněte ji na tvář (nezapomeňte poté pleť obličeje hydratovat – co třeba nějakým voňavým krémem?).

Čerstvý vzduch

Ucítíte-li, že na vás leze “blbá nálada”, vyrazte ven! Zhluboka dýchejte čerstvý vzduch a dívejte se co nejvíc na oblohu. Uvidíte, že se vám uleví. Upozornění: tenhle tip nepraktikovat při smogu a inverzi!

Přítel na telefonu

Zamyslete se – určitě mate ve svém okolí někoho, kdo vám vždy zaručeně zvedne náladu, komu se můžete svěřit se svými starostmi, kdo vás vždy vyslechne a poradí. Vezměte do ruky telefon a vytočte jeho číslo!

Malá proměna

Možná vás to překvapí, ale náladu dokáže zvednout i úklid. Jistě, není to nejpříjemnější činnost na světě, ale ten pocit, když se díváte na čistý a poklizený byt, je k nezaplacení.

Pořádné rozmazlení

Pokud nic z výše napsaného nezabírá, prostě se na všechno vykašlete a trochu se začněte hýčkat! Napusťte si vanu, uloupněte si kousek čokolády, vezměte si oblíbenou knihu, pusťte si oblíbený film či uklidňující hudbu, zkrátka si vyhraďte chvíli jen pro sebe samé.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat