Prostreno.cz

Inspirace na nízkokalorické snídaně

Ať už hledáte lehké jídlo pod 100 kalorií, nebo držíte dietu 5 : 2, při které se pět dní v týdnu normálně jí, aniž by bylo nutné počítat kalorie, inspirace na snídaně nikdy není dost. Složte tu svoji převážně z bílkovin a pochutnejte si bez výčitek!

Říká se, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Bylo zjištěno, že ti, kdo snídají hodnotné jídlo, z něj žijí po celý den, lépe se soustředí, nejsou tak unavení a ani hladoví, takže snadněji odolávají nezdravým potravinám. Experti na stravování doporučují sahat po libovém proteinu, jako jsou vejce, proteinový prášek nebo čistý řecký jogurt s nízkým obsahem tuku, na výběr toho ale je mnohem víc.

Banán s medem

Složení: ½ 1 lžičky medu, který představuje 10 kalorií, 1 malý banán tělu dodá 89 kalorií, takže celkový počet představuje 99 kalorií.

Postup: Banán nakrájejte na kousky, pokapejte medem a proměňte tuto svačinku na snídani.

Meloun

Složení: 200 g melounu: celkem 65 kalorií.

Postup: Žádné složité recepty a ohřívání. Meloun je jeden z oblíbených nízkokalorických plodů, které se tak snadno podávají. Stačí ho nakrájet na kousky.

Fazole na toastu

Složení: 1 krajíc celozrnného chleba z malého bochníku: 55 kalorií, 50 g pečených fazolí: 42 kalorií, celkový počet kalorií končí na čísle 97.

Postup: Fazole ohřejte v mikrovlnné troubě a chléb vložte do toustovače. Vyhněte se máslu, abyste kalorie udrželi pod hranicí stovky.

Kiwi, řecký jogurt a borůvky

Složení: 1 nakrájené kiwi: 42 kalorií, 3 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu: 24 kalorií, 50 g borůvek: 29 kalorií. Celkový počet kalorií činí 95.

Postup: Pár lžic jogurtu, hrst borůvek a trochu nakrájeného a oloupaného kiwi vložte do misky a vychutnejte si chuť tohoto lahodného spojení. Zvolit můžete i rychlé jogurtové smoothie, které krásně našlehá kuchyňský robot.

Omeleta z vaječného bílku a černého pepře

Složení: 3× vaječný bílek: 51 kalorií, 1 lžička olivového oleje: 40 kalorií, sůl a pepř na dochucení. Celkový počet kalorií končí na čísle 91.

Postup: Vaječné bílky jsou skvělým zdrojem bílkovin a zasytí vás na delší dobu. Krátce je vyšlehejte v malé misce a nalijte na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Pomocí špachtle nebo vařečky vejce přeložte, okořeňte a podávejte.

Šunková omeleta

Složení: 1 středně velké vejce: 78 kalorií, 1 tenký plátek šunky: 19 kalorií, celkový počet kalorií je tedy v tomto případě 97.

Postup: V hrnku rozšlehejte vejce a nalijte jej na malou rozpálenou pánev. Přidejte nakrájený plátek šunky, omeletu obraťte a následně přendejte na talíř. Tato proteinová snídaně vás zasytí až do oběda.

Zdroje: www.goodto.com, www.eatthis.com





Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat