Prostreno.cz

Čínský červený olej proti únavě

Každý někdy trpí unavenými, ztuhlými svaly, ať už v důsledku obzvlášť těžkého tréninku, dlouhého stání v práci, či několikahodinové chůze apod. Večer pak cítíte svalovou únavu, případně mírné ústřely či křeče. Na trhu existuje celá řada účinných mastí určených pro „namáhané svaly“, s obsahem zázvoru, kafru, výtažku z chilli apod.

Ovšem slyšeli jste již o oleji z červených květů („Red Flower Oil“)? Jeho barva je ohnivě červená, pronikavě voní, výrazně prohřívá a prokrvuje tkáně. Úlevu ucítíte téměř okamžitě!

Kde se vzal?

Receptura „červeného oleje“ se může od každého výrobce mírně lišit. Nejčastějšími složkami jsou: výtažky ze skořice, dračí krev, světlice barvířská či libavka. První zmíněná složka se postará o důkladné prohřátí a prokrvení pokožky. Dračí krev má pak celou řadu benefitů, při zevním užití zejména účinnost proti bakteriím, houbám a virům. Rovněž urychluje hojení ran a tkání a prokrvuje pokožku. Více o benefitech dračí krve zde: https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/38452/Staroveky-zazrak-jmenem-draci-krev

Světlice barvířská podporuje hojení ran a poskytuje úlevu, pokud vás trápí křečové žíly. Libavka je pak známá pro své prohřívací, antiseptické, protizánětlivé a analgetické účinky. Veškeré uvedené složky (plus nějaké ty tajné ingredience, které se u každého výrobce trochu liší) spolu dohromady vytvářejí ultimátní nástroj proti každému neduhu. 

K čemu všemu je dobrý

Kvalitní „Red Flower Oil“ je vyráběn čistě z přírodních lékařských materiálů, díky čemuž bývá obvykle dobře snášen, a skvěle funguje také při revmatických bolestech (zvyšuje krevní oběh v dané oblasti). Vzhledem k tomu, že k masáži a prokrvení tkání potřebujete vždy jen pár kapek (olej je opravdu velmi silný), jedna malá lahvička vám vydrží poměrně dlouhou dobu. Skvěle funguje také při odstraňování modřin a urychluje proces hojení. Při použití po tréninku vám přinese úlevu a urychlí regeneraci.  

Kde červený olej koupit?

Pokud vás zázračné účinky červeného oleje zaujaly, a rozhodli jste se, že jej vyzkoušíte, zbývá jen jedna poslední otázka: Kde jej koupit? To už bývá poměrně složitý úkol, vzhledem k tomu, že se nejedná o zrovna běžný produkt. Největší šanci máte při návštěvě obchodu s čínským zbožím, případně ezoterického krámku a feng-šuej. Pokud ve svém okolí takový obchod nemáte, zkuste se informovat v obchodě s masážními pomůckami, případně zabrouzdejte na internetu a do vyhledávače zadejte „Čínský olej Red Flower  Oil“.

Na co si dát pozor

Jak již bylo zmíněno, olej bývá velmi dobře snášen a úleva, kterou vám poskytne, je velice výrazná! Počítejte však zpočátku (těsně po aplikaci) s výrazným pálením, jako kdyby vám téměř hořela kůže. Pocit bude o to intenzivnější, pokud oblast promasírujete nebo se ihned po aplikaci začnete hýbat. Tento počáteční jev však velice rychle vymizí a olej vás naopak začne lehounce chladit a poskytne vám analgetický účinek. Zkrátka pocit, jako kdyby vás někdo natřel mírně znecitlivujícím krémem. A pak už následuje pouze kýžená úleva. Účinky oleje jsou několikahodinové, proto nemusíte aplikaci opakovat příliš často. Stejně jako u každého produktu alternativní medicíny se nejedná o přípravek vhodný k dlouhodobému užívání a léčení akutních stavů, proto, pokud trpíte dlouhodobými bolestmi a potížemi, navštivte svého lékaře.

Zdroje: názor autora, www.ensomartialarts.com/enso-martial-arts-shop-chinese-red-flower-oil, wwww.modernherbshop.com/Imada_Red_Flower_Analgesic_Massage_Oil






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat