Prostreno.cz

Bylinky pro ostrý zrak

Chcete si snížit riziko šedého i zeleného zákalu? Nebo toužíte po výrazném zlepšení nočního vidění? Žádný problém, potřebné zbraně jsou k dispozici. Stačí si opatřit fenykl, světlík nebo borůvčí!

Příroda je mocná čarodějka. Vždyť poskytuje bezpočet prostředků, které prokazatelně a nepopiratelně prospívají zdraví! Pokud jde o ostrý zrak a nižší riziko očních komplikací, spolehnout se můžete na tyto bylinky. Prý svedou hotové divy!

Fenykl obecný jako prevence zákalu

Fenykl není jen tak ledajaká rostlina. Dle názoru lidových léčitelů působí proti rakovině i chronickým zánětům, upravuje menstruační cyklus, harmonizuje rozbouřené trávení a zmírňuje kašel. Zároveň zlepšuje činnost ledvin a sleziny, podporuje produkci mateřského mléka a uvolňuje křeče různého původu. Ale zraku svědčí také! Nebo jste snad neslyšeli o tom, že obsahuje živiny se silným antioxidačním potenciálem, které významně omezují pravděpodobnost zákalů i makulární degenerace? Vychlazený fenyklový čaj se hojně využívá i k výplachu unavených a podrážděných očí. Pokud tedy často a dlouho hledíte do počítače, měl by být tento spojenec vaší základní medicínskou výbavou.

Díky světlíku lékařskému uvidíte až za roh

Prastarý prostředek prospívající očím je i světlík lékařský. Ostatně, běžně se přidává i do homeopatických očních kapek, takže se o jeho schopnostech ani v nejmenším nepochybuje. Nejenže bojuje proti šerosleposti a vidění celkově zkvalitňuje, podobně jako výše zmíněný fenykl zastavuje i podráždění, přičemž zmenšuje otoky. A to se přece hodí, že?

Borůvčí jako noční pomocník

Brusnice borůvka či jinak zvané borůvčí také slibuje zajímavé výhody. A to už celá léta! Historické prameny uvádí, že na tento poklad spoléhali i letečtí vojáci během druhé světové války, kteří přísahali na to, že právě díky němu vidí v noci mnohem lépe. Nepopírají to ani moderní studie, podle kterých tajemství tkví v obsažených antioxidantech, především pak antokyanů. Už se vám vaří voda na blahodárný borůvkový čaj?

Zdroje: www.arizonaretinalspecialists.com, www.seeislandeyecare.com, www.motherearthliving.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat