Prostreno.cz

Do světa zdravého stravování vstupují rostlinná tonika

Bylinky a léčivky se dají konzumovat všelijakými způsoby. Proč tedy nezkusit i rostlinné tonikum? Tenhle nápoj podpoří dobrou náladu, trávení, odolnost, libido i fyzický výkon.

Pokud jde o zdravé stravování a životní styl, máme na výběr z mnoha nápojů, které slibují vylepšení naší kondice. Ostatně, kdo z nás nepopíjí kombuchu, zelený čaj, vodu s citronem nebo zředěný jablečný ocet? Do světa pitného režimu teď ale vstupují noví hráči – rostlinná tonika. A prý jde o občerstvení, které s tělem dokáže divy! Vážně je to tak?

Na každém šprochu je pravdy trochu

Jak již napovídá název, naprostým základem těchto nápojů bývají rostliny a bylinky. Zajímavostí je pak to, že se jejich výroba inspiruje tradičními starověkými recepturami, a to z celého světa. Jedná se tedy výhradně o přírodní produkty, které jsou k mání v obchodech se zdravou výživou a mohou posloužit jako funkční doplňky stravy. A zda nějak ohrozí štíhlé křivky? Ale vůbec ne, převážná část těchto rostlinných tonik se obejde bez nadměrného přídavku cukru a dalších sladidel, takže siluetu rozhodně nezakulatí. Naopak v nich ale naleznete širokou škálu prospěšných složek, jež mohou upravit trávení, zbavit úzkosti, dodat energii, vylepšit kvalitu pleti, zvýšit fyzické výkony nebo povzbudit koncentraci. Jejich hlavním tajemstvím je vysoký podíl adaptogenů.

Pojďme zdraví naproti

„Wellness ingredience, zejména pak adaptogeny, jsou teď v kurzu jako nikdy dřív. Tyto složky pomáhají zvýšit celkovou odolnost organismu tím, že snižují potřebu těla produkovat stresové hormony,“ vysvětluje americká nutriční terapeutka Jessica Bippen. Ta vychvaluje i další vlastnosti adaptogenů, jako je útlum zánětů, navození hormonální rovnováhy, stimulaci libida a podporu činnosti štítné žlázy. Kdy se to na vás projeví?

Nic nejde hned

Výše jmenovaná poradkyně výživy upozorňuje na to, že adaptageny i další přírodní látky nefungují okamžitě, ale potřebují trochu na to, aby tělo zharmonizovaly. Stručně řečeno – po vypití jednoho takového rostlinného tonika zázraky očekávat nelze, ale v případě dlouhodobější konzumace už je to zcela jiná písnička.

Zdroj: www.wellandgood.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat