Prostreno.cz

Jídlo, které mění vzhled k horšímu

První vrásky se objevují okolo 25. roku, kdy se sice zklidňuje hladina hormonů a ustává produkce kožního mazu, ale právě proto je pleť sušší a náchylná ke vzniku nevzhledných čar a rýh. Za stárnutím ovšem stojí i jídlo, třeba chilli papričky nebo cereálie!

Všichni chceme vypadat co možná nejlépe. Jenže to nejde, pokud nedojde k úpravě jídelníčku. Vynechte tyto dobroty, mění váš vzhled k horšímu!

Pálivé koření

Velká část výzkumu kořeněných jídel se zaměřuje především na kapsaicin, sloučeninu, která dává chilli papričkám jejich šmrnc. Některé z těchto výzkumů zjistily, že kapsaicin zvyšuje schopnost těla odbourávat tuk a podporovat metabolismus. Jenže každá mince má dvě strany. Kořeněné jídlo způsobí, že vaše cévy otečou a dokonce prasknou, což vede k fialovým skvrnám na vaší tváři. Také zvyšuje tělesnou teplotu. Když se v návaznosti na to zpotíte, pot se smíchá s bakteriemi na kůži a přispěje ke vzniku pupínků a stařeckých skvrn.

Margarín

Kůže je největším orgánem těla, a vše, co jíte, ji ovlivňuje. Většina margarínů obsahuje transmastné kyseliny, které zvyšují „špatný“ cholesterol, snižují ten „dobrý“ a vytvářejí zánět v celém těle. Ten je pak spojen se srdečním onemocněním a mozkovou mrtvicí, což jsou dva stavy, které mohou způsobit zestárlý vzhled.

Perlivé a energetické nápoje

Čím více limonád a energetických nápojů konzumujete, tím rychleji buňky ve vašich tkáních stárnou. Populární perlivé nápoje z reklamy v sobě ukrývají především přidaný cukr. V kombinaci s bakteriemi ve vašich ústech právě on vytváří kyselinu, která opotřebovává zubní sklovinu a způsobuje kaz. Mezi další nevýhody patří přibývání na váze a vyšší riziko mrtvice a demence.

Polotovary a mražená jídla

Pouhé jedno mražené jídlo obsahuje až příliš mnoho sodíku. Průměrný denní příjem sodíku u evropské populace činí asi 3–5 g (asi 8–11 g soli) a značně překračuje denní potřebu. Když přijímáte nadbytek soli, zatěžujete ledviny. Jakákoli přebytečná voda se pak přesune na místa v těle, která mají soli méně (jde především o obličej a ruce). Kvůli tomu vypadáte nafoukle, otekle a nezdravě.

Zpracované maso

Zpracované maso, jako je slanina, klobása, šunka a lahůdky, se naloží nebo nasolí, aby vydrželo déle. Sodík a další chemické konzervační látky však způsobují zánět, který může opotřebovat vaše tělo zevnitř i zvenku.

Cereálie

Cereálie, čokoláda či kakao obsahují kofein. Kofein je diuretikum, tudíž stimuluje mozek a zvyšuje potřebu močit. To přispívá k dehydrataci. Když nemáte dostatek vody, vaše pokožka je náchylnější k suchosti, lupénce a vráskám.

Smažená jídla

Jídlo smažené na přepáleném tuku je zásobárnou volných radikálů. Volné radikály v těle způsobují spoustu nežádoucích účinků, včetně citlivosti pleti vůči poškození a předčasného stárnutí.

Zdroje: www.webmd.com, www.health.clevelandclinic.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat