Prostreno.cz

Tipy na správnou detoxikaci

Chcete udělat něco dobrého pro své tělo a vyzkoušet detoxikační kúru? Pak pro vás máme pár tipů, jak úspěšně a správně detoxikovat své tělo. 

Chcete zdravé, vitální tělo, které je připravené na sport a nezpůsobuje vám žádné trávící potíže? Co takhle očista detoxikační šťávou? Nejenže podporuje tělo v detoxikaci a zajišťuje zdravý gastrointestinální trakt, ale také pomáhá zbavit se nepříjemných kilogramů. Jak taková detoxikační šťávová očista funguje a co je třeba zvážit?

Jak na očistu

Pevná strava je při očistě šťávou samozřejmě tabu. Abyste se však během této doby vyhnuli pocitu hladu, doporučujeme pít šťávy v intervalech dvou až dvou a půl hodin. Začněte první skleničkou hned po probuzení, je to vaše snídaně. Poslední je třeba vypít před 20. hodinou, aby si žaludek před spaním dostatečně odpočinul. 

Kromě vody a neslazených bylinkových čajů si večer můžete ještě vypít zeleninový vývar. Nejen, že je šetrný k žaludku, navíc vám po šesti šťávách večer dodá jinou chuť. 

Co zvážit před čištěním

Příprava na očistu detoxikační šťávou je alfou a omegou úspěchu takové očisty. Abyste tělu ulevili a mohli si šťávovou očistu vychutnat, měli byste se dva až tři dny před začátkem vyvarovat znečišťujících látek. Patří mezi ně káva, cukr, alkohol, živočišné produkty a cigarety. Přechod z pevné stravy na tekutou je pro tělo dostatečnou námahou. Abstinenční příznaky jsou u těchto látek podobné, mohou se objevit bolesti hlavy a závratě. Pokud se tedy bez nich obejdete už tři dny před očistou, bude i detox jednodušší. Detoxikace totiž neznamená nic jiného, ​​než detoxikaci sebe sama a alkohol, káva, cigarety a cukr jsou pro tělo jedem.

Jezte také jen lehce stravitelná jídla, tedy rýži, luštěniny, ovoce, zeleninu a ořechy. Zvláště důležité je vypít alespoň dva litry vody denně před, během a po léčbě, aby se propláchly ledviny.

Nepřítel střev

Totéž platí pro následnou dietu. Detoxikované tělo by mělo být co nejvíce fit. Součástí šťávové očisty je tedy i změna stravovacích návyků. Místo hamburgerů, pizzy a těstovin z pšenice jsou lepší volbou celozrnné produkty. Poděkují vám za to i vaše střeva, která samozřejmě dokážou zpracovat celozrnné výrobky a další lehce stravitelné produkty. Proč? Protože pšenice obsahuje cukr a není ho příliš málo. Cukr je jeden z největších nepřátel střev.   

Jak se chovat během očisty detoxikační šťávou?

Kromě správné stravy před a po detoxikační očistě se samozřejmě doporučuje i prostředí. Abyste nebyli vystaveni přílišným překážkám nebo pokušení, je pro detoxikaci ideální dovolená. Tam očistíte nejen tělo, ale i duši. A nemusíte se obejít ani bez sportu. Ideálními sporty pro období detoxikace jsou pilates, jóga nebo chůze, na silový nebo vytrvalostní trénink během této doby ale raději zapomeňte.  

Zdroj: názory autora, www.healthylife.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat