Prostreno.cz

Hřebíček mocně podporuje růst vlasů

Je oblíbenou součástí kuchyně, používá se na nakládání, do svařeného vína, čajů a likérů, ale také do masových, rybích i sladkých pokrmů. Hřebíček má specifické a nezaměnitelné aroma, a dokonce stimuluje růst vlasů! To jste věděli?

Hřebíček (Syzygium Aromaticum) není jenom aromatické koření. Kromě toho, že zlepšuje chuť jídel, prospívá růstu vlasů a zdraví pokožky. Hřebíček má vysoký obsah beta-karotenu, který mu dodává sytou hnědou barvu. Hřebíčkové oleje, listy, natě hřebíčku a sušená poupata se pak používají jako lék při žaludečních nevolnostech, plynatosti, zvracení, průjmech i zánětech krku. Tím to ovšem jenom začíná. Jak to má hřebíček s krásou?

Hřebíček na vlasy

Hřebíček podporuje růst vlasů tím, že stimuluje krevní oběh a dodává pokožce hlavy kyslík. Kromě vitaminů A, C a K obsahuje železo, mangan a draslík. Vlasy tak nejen posiluje, ale zároveň zabraňuje jejich vypadávání. Hřebíčková voda vykazuje antiseptické vlastnosti, které pomáhají při odstraňování lupů. Protizánětlivé vlastnosti hřebíčku pomáhají zklidnit podrážděnou a suchou pokožku.

Podpořte růst i lesk

Hřebíček má také antibakteriální, antimikrobiální, protiplísňové a antivirové vlastnosti (2), jež vám mohou pomoci v boji s řadou zdravotních a kosmetických poruch. Chrání vlasy před vážným poškozením, pečuje o vlasové folikuly a účinně inhibuje kalcifikaci pokožky hlavy, což je stav, kdy nahromaděný vápník vlasové folikuly ucpává, což narušuje vývoj vlasů. To nedovolte a vrhněte se do přípravy voňavého zázraku.

Domácí hřebíčková voda

K výrobě pleťové vody potřebujete asi šálek vody a půl (malé) hrsti celého hřebíčku. Obojí dejte do kastrůlku s pokličkou a pomalu přiveďte k varu. Pak stáhněte teplotu na naprosté minimum a nechte asi půl hodiny pracovat. Chcete-li zachovat zdravou pokožku hlavy, používejte hřebíčkovou vodu jako výživný sprej na vlasy. Dodá jim lesk! Postup je jednoduchý.

Umyjte si vlasy a naneste na ně kosmetické produkty podle svého zvyku (kupříkladu bezoplachový kondicionér). Dokud jsou vlasy ještě vlhké, nastříkejte na ně hřebíčkovou vodu a nechte je uschnout, popřípadě použijte vlasový fén. Takto to praktikujte i několikrát týdně. Zanedlouho zaznamenáte pozitivní změnu.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8801816/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/





Celkem 11 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat