Prostreno.cz

Tajemstvím delšího mládí je chlorofyl

Chlorofyl jako součást každodenní kosmetické rutiny? Výborný nápad. Začleňte ho do ní co nejdříve! Vždyť zpomaluje stárnutí a léči nejen akné, ale vyrážky, ekzémy a spáleniny od slunce.

Když se řekne chlorofyl, většina z nás si vzpomene na školní léta. Vždyť se o něm v hodinách biologie a chemie mluvilo poměrně často! Toto jedinečné zelené barvivo, které se nachází v rostlinách, řasách a sinicích, je nezbytné pro fotosyntézu, při níž dochází k pohlcování sluneční energie a následné přeměně jednoduchých sloučenin na ty složitější. Budí to dojem, že nám lidem je chlorofyl úplně k ničemu, viďte? Ale kdeže!

Silná podpora imunity, detoxu i diety

I když nerosteme v zemi jako rostliny a naše prosperita se neodvíjí od přírodních vlivů a jejich rozmarů, i pro nás má chlorofyl určité výhody. Pomáhá totiž při detoxikaci, posiluje imunitní systém a zlepšuje kvalitu červených krvinek (1). Běžně se objevují názory, že je přínosný také při hubnutí a dokonce dokáže zneutralizovat i nepříjemný tělesný zápach. To je ale překvapení! Možná se podivíte i nad tím, že zmíněné barvivo hodně prospívá i pokožce, a to hned několika způsoby.

Skvělá součást omlazujícího režimu

„Chlorofyl má antioxidační vlastnosti, proto omezuje poškození způsobené volnými radikály, čímž mimo jiné zpomaluje stárnutí pleti a rozvoj vrásek,“ vysvětluje newyorská dermatoložka Hadley King (2). No vida, kdo tady mládí dává zelenou! A vlastně nejen jemu. Z vědeckých studií vyplývá (2), že tato složka výrazně přispívá i k léčbě kožních problémů, a to včetně akné, spálenin od slunce, vyrážek, ekzémů a dalších obtěžujících zánětlivých stavů. Je to dáno tím, že působí antibakteriálně a protizánětlivě, zatímco významně podporuje hojení a regeneraci. Jak chlorofyl použít v praxi? Není nic jednoduššího – na trhu je k mání spousta hydratačních i očních krémů s jeho obsahem. Narazit se na něj dá i v obličejových mlhách ve spreji, tonikách a sérech. Stačí si jen vybrat!

Zdroje: (1) www.cz.iherb.com/blog/chlorophyll/1397, (2) www.wellandgood.com/chrolophyll-for-skin/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat