Prostreno.cz

Exotické letní pochoutky: Ochutnejte je a budete krásnější!

Spousta z nás se chystá v létě na dovolenou k moři. A takový pobyt je nejen plný zážitků společenských či kulturních, ale i kulinářských.

V řadě exotičtějších zemí totiž narazíme častěji na pochoutky, které u nás nejsou tak časté nebo nemají kvůli dovozu tak úžasnou chuť (o ceně nemluvě) jako v místě, kde rostou.

Takže jakým jídlům se rozhodně nevyhýbat, abychom byly zdravé a krásné?

Avokádo pro lesklé vlasy

Tohle ovoce je často řazeno k tzv. superpotravinám – obsahuje spoustu vitamin B, E a zdravých tuků. A ty mimo jiné prospívají i našim vlasům.

Kiwi pro zdraví kostí

Kiwi obsahuje spoustu prospěšných antioxidantů, které nejen pomáhají našim kostem, ale také neutralizují volné radikály často spojované s rizikem vzniku rakoviny či srdečních onemocnění. Navíc má vice vitamin C než stejné množství pomerančů!

Cizrna proti šedinám

Ačkoli je cizrna běžně k dostání i u nás, spousta z nás k ní chová určitou nedůvěru. A to je škoda. Obsahuje totiž spoustu velmi kvalitního keratinu, který vyživuje vlasy. Některé studie navíc ukázaly, že zabraňuje změně pigmentace vlasů, tedy jejich šednutí.

Ústřice pro zdravé oči

Tyhle mořské potvůrky jsou zásobárnou zinku a selenu, minerálů, jež se podílejí na ochraně našeho zraku.

Losos pro správnou funkci srdce

Strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny pomáhá bojovat proti kardiovaskulárním chorobám. Kromě toho pozitivně ovlivňuje hladiny stresových hormonů kortizolu a adrenalinu.

Zázvor, kurkuma, kakao a skořice pro nízký cukr

Jmenovaná koření jsou velmi silnými antioxidanty, jež jednak působí protizánětlivě, jednak udržují v rovnováze hladinu cukru v krvi a podporují zažívání.

Banány pro skvělý milostný život

Tohle ovoce obsahuje spoustu vitaminu B a pomáhá mimo jiné zvyšovat produkci testosteronu, který, jak známo, podporuje libido.
 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat