Prostreno.cz

Pět důvodů, proč dát druhou šanci rybě na talíři

Neustále ze všech stran slyšíme, jak máme jíst hodně ryb, protože obsahují řadu živin důležitých pro náš organimus a naše zdraví. Jak ale našemu tělu vlastně prospívají?

Tady máte pět nejdůležitějších zdravotních výhod konzumace ryb.

Tlumí zánětlivé procesy

Omega-3 mastné kyseliny toho umějí v našem těle spoustu, mimo jiné dokážou pomoci s nejrůznějšími záněty, a tak například tlumí bolestivost takových onemocnění, jako je artróza.

Podporují zdraví srdce a cév

Dalším důvodem, proč konzumovat více ryb, je skutečnost, že látky v nich obsažené zvyšují elasticitu cév nebo snižují hladinu “zlého” cholesterolu, čímž snižují riziko srdečního selhání či cévní mozkové příhody.

Bojují s demencí

Studie prokázaly, že u starších lidí, kteří jedí nejméně jeden rybí pokrm (nebo mořské plody) týdně, se snižuje riziko vzniku demence, především Alzheimerovy choroby.

Zlepšují zrak

Mastné kyseliny obsažené v rybách rovněž pozitivně ovlivňují zdraví našich očí.

Pomáhají proti diabetu

Jeden z výzkumů v roce 2011 ukázal, že pravidelná konzumace ryb pomáhá snižovat hladinu glukózy v krvi a tím i riziko vzniku cukrovky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat