Prostreno.cz

Po prohýřené noci není káva nejlepší nápad 

Pro mnoho lidí je. Ze zdravotní hlediska je však lepší se kávě obloukem vyhnout, pokud máte za sebou prohýřenou noc. Ale nezoufejte – každý problém má svoje řešení.

Opravdoví milovníci kávy si každé ráno jen těžko představí bez svého oblíbeného šálku. Na kávě jako takové samozřejmě není v zásadě nic špatného. O​ostatně pár šálků denně může být dokonce zdraví prospěšných. Ovšem pokud jste se právě probudili po prohýřené noci nebo nekvalitním spánku a saháte po kávě jako první a poslední záchraně – na to hned zapomeňte!

Káva může narušit váš metabolismus

Pokud doufáte, že vás káva a její obsah kofeinu postaví na nohy, budete zklamaní. Tedy – na začátku se to tak může zdát, ale šálek kávy před snídaní po noci špatného spánku může narušit regulaci krevního cukru v těle. Protože ať už slazená nebo neslazená káva zvyšuje hladinu cukru v krvi až o 50 procent. Tomu by se dalo částečně předejít, jestliže si před šálkem kávy dopřejete pokud možno co nejvíce zdravou snídani. Ta zvýší váš cukr v krvi postupně a nemusíte se tak bát následujícího strmého pádu vaší energie. A teprve až potom si dali svůj oblíbený nápoj. To je ovšem důležitá informace pro zdravotní přínosy pro všechny – nejen pro ponocovače.

Kávu je lepší odložit na později

Neznamená to tedy, že byste se od této chvíle museli kávy úplně vzdát. Pro vše zdraví by ale mohlo být lepší, kdybyste kávu zkrátka pili až po snídani – nebo raději ještě později. Nicméně to není jediný důležitý aspekt ve zlepšení zdraví. Je důležité také vzít na vědomí, že ani pravidelně nedostatečný spánek zdraví neprospívá a může mít negativní dopad na metabolismus a naše celkové zdraví.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3621334/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat