Prostreno.cz

Strašáci vaší diety: Pozor na tyhle nástrahy v restauraci

I když se třeba normálně v jídle kontrolujeme, v restauracích máme tendenci všechna pravidla zapomenout a dopřávat si, co jen hrdlo ráčí. Čas od času na tom není nic špatného, pokud ale za jídlem ven vyrážíte pravidelně, vaše tělo vám nejspíš nepoděkuje…

Jak si tedy užít večer v restauraci bez obav, ale zároveň bez toho, abychom se museli vzdávat oblíbeného jídla?

1. Na úpravě záleží

Při vybírání z jídelního lístku věnujte pozornost i způsobu úpravy pokrmu. Rozhodně se vyhněte smaženému jídlu (grilované, vařené či pečené jsou lepší alternativy). Pokud si nejste jistí, jak se ta která pochoutka připravuje, optejte se.

2. Dressingy zvlášť

Objednáváte-li si v dobré víře salát, vězte, že vůbec nemusí být dietní! Naopak, počtem kalorií se často vyrovná ostatním položkám na menu. Důvodem bývá dressing, který často obsahuje olej, majonézu nebo med (nejlépe vše dohromady). Zkuste požádat obsluhu, zda je možné, abyste dostali dressing zvlášť v mističce – budete si moci kontrolovat množství, které sníte.

3. Pozor na přílohy

Pokud to jde, vyměňte klasickou přílohu u jídel za dušenou nebo čerstvou zeleninu. Ve většině restaurací by to neměl být dnes problém.

4. Odolejte chlebu

Spousta restaurací, především italských, před vás na stůl položí čerstvě upečený chléb a bylinkové máslo. Pokud máte tu možnost, odmítněte jej. Jestliže má na něj váš spolustolovník chuť, snažte se odolat. Je to těžké, ale když se vám to povede, vyhnete se spoustě zbytečných kalorií navíc.

5. Požádejte o vodu s citronem

Stále více restaurací již automaticky servíruje kohoutkovou vodu s citronem. Využijte toho a pijte ji během jídla – jednak toho tolik nesníte a jednak díky citronu pomůžete nastartovat metabolismus.

6. Žádný alkohol nebo limonádu

Alkoholické nápoje, ale i nejrůznější sladké limonády často obsahují tolik kalorií jako celá večeře. Proto si při jídle dávejte nealkoholické, neslazené pití (máte-li chuť na limonádu, požádejte o „light“ verzi).






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat