Prostreno.cz

10 triků, jak propašovat do svého rozvrhu více pohybu!

„Moc rád/a bych se více hýbal/a, ale nemám na něco takového vůbec čas!“ Schválně, jak často touto větou omlouváte skutečnost, že se vám nepodařilo do svého životního stylu zařadit žádnou pohybovou aktivitu?

Přitom začít se více hýbat vůbec neznamená rezervovat si každý den hodinu až dvě k návštěvě posilovny nebo běhání apod. Někdy stačí málo, abyste pro svůj organismus udělali něco prospěšného!

1. Vypněte televizi

Ruku na srdce – opravdu je večerní nabídka našich televizních programů tak zásadní, abyste od ní nemohli odtrhnout oči? Není. Nebo alespoň ne každý den. Takže vyměňte minimálně seriál za večerní procházku!

2. Projděte se s telefonem

Pokud se chystáte volat například kamarádce a víte, že takové hovory jsou skoro nekonečné, během telefonátu choďte. Můžete i doma, ale ideální je samozřejmě vyrazit ven. I kdybyste měli jen obcházet nejbližší okolí, stojí to za to.

3. Nejezděte, choďte

Kdykoli potřebujete něco někde zařídit nebo třeba nakoupit, alespoň část cesty jděte pěšky (ideálně samozřejmě ještě před návštěvou obchodu, abyste se netáhli s několikakilovými nákupními taškami). Ujít těch pár zastávek zvládne každý a zas takové zdržení oproti autobusu apod. to není.

4. Zapomeňte na výtah

Ani výtah neznamená žádnou extra úsporu času – takže místo abyste čekali, až přijede, pěkně vyrazte po schodech (alespoň část cesty).

5. Venčete poctivě

Máte-li psa, neodbývejte venčení! Vezměte ho na pořádnou vycházku a proběhněte se s ním.

6. Využijte televizi

Pokud se opravdu nedokážete od televize odloučit, zkuste investovat do rotopedu nebo běžeckého pásu (dají se koupit i levněji z druhé ruky). Zatímco budete sledovat film nebo seriál, můžete ujet či uběhnout v pohodlí domova i několik kilometrů!

7. Zauklízejte si

Ne náhodou se domácím pracím říká práce. Při pořádném úklidu se totiž docela zapotíte a rozhýbáte spoustu svalů. Pokud máte doma schody, je to úplně ideální!

8. Pohlídejte kamarádce dítě

Každý rodič vám potvrdí, že okolo dětí je spousta běhání. Pokud nemáte vlastní, nabídněte třeba kamarádce, že pohlídáte to její (bude vám za těch pár hodin odpočinku vděčná, uvidíte). Ideální jsou samozřejmě děti, které už běhají (a tedy ani na chvilku nepostojí).

9. Nakupujte chytře

Pokud se vám v obchodě líbí nějaká věc, oběhněte i krámy v okolí, zda by ji neměli třeba o něco levnější. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou – budete se hýbat a navíc můžete ušetřit (a když nic levnějšího neobjevíte, alespoň nebudete mít výčitky, že jste koupením původního kousku zbytečně utráceli).

10. Objevte kouzlo audioknih

Možná nepatříte mezi fanoušky televizních programů, ale zato jste vášnivými čtenáři. Odtrhnout se od rozečtené knihy je jedno z nejtěžších rozhodnutí, není proto divu, že to občas nezvládnete a nevyměníte knihu za procházku venku či běh. Zkusit ovšem můžete audioknihy – při jejich poslechu se můžete procházet či probíhat, aniž byste přišli o napínavou zápletku.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat