Prostreno.cz

5 sabotérů vaší diety: Nenechte se zviklat!

Rozhodli jste se shodit nějaké ty přebytečné kilogramy? Pak věřte, že nebudete muset bojovat jen sami se sebou, ale občas i se svým okolím…

Kdo jsou největší sabotéři vašich dietních snah?

1. Partner/partnerka

Zatímco vy vzdycháte nad salátem, vaše druhá polovička se před vámi cpe svými oblíbenými hranolkami, smaženým sýrem a jinými kalorickými bombami. Nenechte se vyvést z rovnováhy! Odpovědnost za to, co máte na talíři, je čistě na vás.

2. Babička

Ať bojujete, jak chcete, uniknout babičce a její touze nakrmit vás, se vám nejspíš tak úplně nepodaří („vždyť jsi jenom kost a kůže!“, „potřebuješ jíst, jsi mladá/mladý“…). Jedinou vaší možností je kontrolovat velikost porcí, kterou vám babička naloží na talíř. A v případě nesouhlasného pohledu ji požádat, aby vám zbytek zabalila.

3. Děti

Také vždy po svých dětech dojíte všechny zbytky, co zůstanou na talíři? Pak věřte, že to není nejlepší nápad, když se snažíte zhubnout. Prostě si budete muset tenhle zvyk odepřít.

4. Přátelé

Vyrážíte s přáteli do restaurace, na pivo, na party… To se vždycky najde spousta příležitostí, jak se prohřešit proti svému předsevzetí o hubnutí. Nenechte se zviklat nebo přemluvit – prostě si dejte k večeři něco kalorického a alkohol vyměňte za vodu. Na uštěpačné poznámky nereagujte, ono je to brzy přejde!

5. Kolegové

Jídlo se stává v práci často jednou z mála příležitostí k jinému než čistě profesionálnímu kontaktu. A tak aniž byste to plánovali, přistihnete se, jak s kolegou/kolegyní už poněkolikáté míříte k automatu s bagetami a sladkostmi apod. Nenechte se strhnout – klidně kolegu doprovoďte, ale nic si nekupujte (pro jistotu si neberte ani peníze či zaměstnaneckou kartu). A noste si zdravé svačinky z domova!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat