Prostreno.cz

Proteinové tyčinky nebo smoothie. Zdravá jídla, která sabotují hubnutí

Když je něco zdravé, musí to zákonitě prospívat i našemu tělu a naší postavě, nebo ne? Bohužel tento předpoklad zdaleka neplatí. Které zdravé potraviny v sobě skrývají nebezpeční pro naši štíhlou linii?

Multivitaminové nápoje

Když něco obsahuje vitaminy, předpokládáme, že je to automaticky zdravé a hubnoucím snahám neškodlivé. Jenže multivitaminové drinky bývají často doslazované, podíl ovocné složky zdaleka nedosahuje 100 %, takže jsou plné chemie a hlavně kalorií. Vždy si pečlivě přečtěte etiketu!

Light limonády

Light verze tradičních limonád neobsahují cukr, ale umělá sladidla, a tak si lidé myslí, že jsou zdravé a nemůže se po nich ztloustnout. Omyl. Nedávný výzkum dokázal, že náš mozek reaguje na umělá sladidla vlastně podobně jako na cukr, a tak i light nápoje mohou vést k obezitě a některým kardiovaskulárním onemocněním.

Kupované smoothies

Móda smoothies postupně proniká i do českých domácností. Pokud jste jí propadli i vy – v představě super zdravé výživy pro své tělo –, raději nespoléhejte na smoothies, která dostanete v obchodech. Některé tyto nápoje totiž obsahují až 1000 kalorií! A takovou nálož energie většina z nás opravdu nepotřebuje. Raději si pořiďte mixér a smoothie si vyrobte doma. Z ovoce, zeleniny a bílého, nízkotučného jogurtu.

Směsi obalovaných oříšků

Pokud chuť na sladké nebo prostě svůj mlsný jazýček uspokojujete kupovanými směsi oříšků či rozinek v jogurtové nebo čokoládové polevě, věřte, že do sebe pravděpodobně ládujete spoustu trans mastných kyselin, cukrů a tuků. A to vašemu zdraví ani postavě neprospívá. Raději si kupujte oříšky bez polevy!

Proteinové tyčinky

Prodávají se ve zdravé výživě, fitness centrech, tak co by na nich mohlo být špatného? Vlastně nic, akorát že obsahují obrovské množství kalorií. Obvykle jsou určeny k rychlému doplnění energie u sportovců, jako svačinka pro nijak extra aktivního člověka se nehodí. Raději sáhněte po nějakém ovoci!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat