Prostreno.cz

Odpolední svačinky do práce, které vám dodají energii

Zvláště v tomto období je snadné podlehnout takzvané jarní únavě. A tak se řada z nás potýká s vyčerpáním i v době, kdy bychom měli být produktivní - v průběhu pracovního dne. Ne vždy tuto únavu řešíme správně, a tak není divu, že zrovna nesršíme energií.

Většinou se únava dostavuje odpoledne a spousta z nás rychle sáhne po dalším šálku kávy a čokoládové tyčince z automatu. Jenže to jde i jinak. Zdravěji!

Co si tedy ráno zabalit do práce, abychom zatočili s odpolední únavou?

Pomeranč

Pomeranče jsou bohaté na vitamin C, který dokáže pořádně „nakopnout“ unavený organismus, navíc obsahují i spoustu antioxidantů a vlákninu. Docela výhodné je oloupat pomeranč ještě ráno doma – alespoň nebudete mít od lepkavých prstů „upatlanou“ klávesnici.

Jogurt

Kvalitní jogurt obsahuje spoustu bílkovin, takže zažene hlad až do večeře (už žádné výlety pro nezdravou bagetu z automatu). Kromě toho si do něj můžete ráno nakrájet čerstvé ovoce plné vitaminů a antioxidantů. A aby toho nebylo málo, je jogurt plný probatických kultur. Jen dejte dobrý pozor, abyste kupovali opravdu kvalitní a „pravý“ jogurt.

Tmavá čokoláda

Dobrá zpráva! Tmavá čokoláda, tedy ta kvalitní s vysokým obsahem kakaa (nejméně 70 procent), je odpoledne povolena! Obsahuje kofein, který vás „probudí“, a navíc teobromin, který zvyšuje schopnost soustředit se. A ještě má výhodu, že se jí kvůli charakteristické hořké chuti nedá spořádat mnoho (i tak si ale nenoste do práce víc než jen pár dílků).

Ořechy

Kromě spousty důležitých živin vám ořechy dodají spoustu energie (dokonce se ukazuje, že jsou významným pomocníkem v boji proti chronickému únavovému syndromu). Takže si na odpolední mlsání zabalte porcičku (nepřehánějte to, stačí větší hrstka). A samozřejmě mluvíme o nepražených, nesolených i neslazených oříškách!

Voda

Uznáváme, že voda není úplně svačina, ale své místo má v našem seznamu právem. Dostatečná hydratace je totiž nejlepším způsobem boje proti únavě! Takže mějte vodu vždy po ruce. Pokud se vám zdá moc nudná, přidejte do ní pár kapek citronu, několik plátků okurky nebo ovoce, které máte rádi.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat