Prostreno.cz

3 důvody, proč není hříchem mlsat čokoládu!

Před Vánoci na nás čeká spousta lákadel. A všemožné příležitosti k mlsání jsou jedním z nich. Pokud mu podlehnete a zvolte pro své chuťové rozmazlování kvalitní čokoládu, vůbec si nemusíte nic vyčítat!

Kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa totiž našemu tělu prospívá (tedy pokud jí nesníme na posezení celou tabulku, že). Jak?

1. Máme po ní dobrou náladu

Nejenže naše tělo vyplavuje po čokoládě hormon endorfin, který zajišťuje podobné pocity, které má zamilovaný člověk, ale navíc čokoláda obsahuje anandamid. A tahle látka náš mozek prý (v dobrém) ovlivňuje skoro jako marihuana. Dopřejte si trochu zdravého uvolnění s několika kostičkami téhle kakaové dobroty!

2. Tolik toho nespořádáme, a tak nepřibereme

Tak dobře – pokud budeme jíst spoustu čokolády, naše postava nám nepoděkuje. To je celkem jasné. Jenže na druhou stranu, podle jedné studie prý lidé, kteří si dali před jídlem kostičku čokolády s vysokým obsahem kakaa, spořádali o 15 % kalorií méně než ti, kteří touhle lahůdkou pohrdli. To stojí za vyzkoušení, co říkáte?

3. Budeme úžasně chytří

Tedy prý nám mnohem lépe půjdou počty. Čokoláda dokáže nastartovat náš mozek, který bude mnohem lepší v matematice. Nebo aspoň o trochu. A taková vlastnost se vždycky hodí, zvláště v obchodech při nejrůznějších slevách a akcích. Díky čokoládě už bychom jim nemuseli pokaždé naletět!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat