Prostreno.cz

Snadné hubnutí s těstovinami

Čtete správně! Že jste se dosud při dietě těstovinám vyhýbali? Chyba! Těstoviny vám pomohou k pocitu štěstí. Jejich podíl komplexních sacharidů vás zasytí a zlepší náladu.

Těstoviny toho umí hodně, ale rozhodně se po nich netloustne. Především ty pravé italské z čisté tvrdé pšenice jsou z velké části plné komplexních sacharidů, které jsou velmi zdravé a zasytí na velmi dlouho, protože je tělo rozkládá jen velmi pomalu. Bohatě obsažené vitamíny, minerály a vláknina zajistily u odborníků na výživu velmi dobrou pověst. Sportovci je dokonce využívají jako výživu na podporu stavby svalového hmoty a zlepšení koncentrace.

Netučné recepty plné chuti – klasická italská kuchyně kombinuje těstoviny se zeleninou nebo masem.

Farfalle s cuketou a mátou

Suroviny

Pro 4 osoby:

400 g těstovin typu farfalle

sůl

700 g cukety

10 lžic octa z bílého vína

3 stroužky česneku

5 lžic mátových lístků

pepř

3 lžíce sýru pecorino (strouhaný)

Postup

1 Předehřejte si troubu na 250 stupňů. Těstoviny uvařte podle návodu.

2 Očistěte cuketu, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a naskládejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

3 Pečte v troubě asi 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou.

4 Zbytek oleje smíchejte s octem. Česnek oloupejte a rozmačkejte do oleje. Přimíchejte ještě mátu a ochuťte solí a pepřem.

5 Cuketové chipsy smíchejte s marinádou a ještě ochuťte.

6 Těstoviny slijte a podávejte s marinovanými chipsy, lístky máty a strouhaným sýrem.

 

Nebo hledáte recept na něco rychlého?

Špagety se zelenou omáčkou

Suroviny

Pro 4 osoby:

400 g špaget

sůl

2 vejce

3 jarní cibulky

2 řapíkaté celery

150 g zelené papriky

1 zelená feferonka

2 lžíce kaparů

4 sardinky

2 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

200 ml zeleninového vývaru

2 lžíce octa z bílého vína

pepř

4 lžíce bazalkových lístků

Postup

1 Těstoviny uvařte v dostatku vody podle návodu. Vejce uvařte natvrdo.

2 Mezitím si očistěte jarní cibulky, omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.

3 Celer a papriku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Feferonky podélně rozkrojte, odpeckujte a omyjte.

4 Rozmačkejte s kapary a sardinkami.

5 Olivový olej rozpalte v pánvi a jarní cibulku, celer, papriku, feferonky, kapary a sardinky v něm 2 až 3 minuty poduste.

6 Česnek oloupejte a rozmačkejte.

7 Vše zalijte vývarem a přidejte vinný ocet. Omáčku pořádně opepřete a nechte 2 až 3 minuty povařit.

8 Uvařená vejce zprudka ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na malé kostky.

9 Špagety slijte a nechte krátce odkapat. Podávejte na talíři přelité zelenou omáčkou a posypané vejci.

10 Nakonec ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Dobrou chuť!





Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba