Prostreno.cz

Tvarohový koláč s jablky

Kdo by je nemiloval? S drobenkou, pudinkem, jablky zdobené, nebo plněné… Už se vám sbíhají sliny? Tak vyzkoušejte například náš tvarohový koláč s jablky.

Ačkoli možná máte jablečné koláče spojené s podzimem, hodí se vlastně celoročně. A přitom nemusíte dělat jenom klasické jablečné koláče. Vyzkoušejte i další varianty – třeba tenhle tvarohový koláč s jablky!

Tvarohový dort s jablky

Ingredience

500 ml mléka

225 g cukru

2 balíčky vanilkového pudinku

75 g másla, sůl

1 vejce

200 g mouky

½ lžičky prášku do pečiva

600 g jablek

2 lžíce citronové šťávy

250 g tvarohu

400 g zakysané smetany

70 g meruňkového džemu

Postup

1 Přiveďte k varu 400 ml mléka a zbývající mléko smíchejte se 100 g cukru a pudinku. Přidejte do vroucího mléka a za stálého míchání uvařte hustý pudink. Nalijte do misky a nechte vychladnout. Několikrát promíchejte.

2 Ušlehejte měkké máslo se 75 g cukru a špetkou soli, potom přimíchejte vejce. Přidejte mouku a prášek do pečiva a umíchejte do hladkého těsta. Pomoučenýma rukama těsto vytvarujte do vymazané koláčové formy, nechte asi 2 cm okraje. Těsto vyhlaďte a dno několikrát propíchněte vidličkou. Potom dejte asi na 20 minut vychladit.

3 Jablka oloupejte a rozkrojte na čtvrtky, na širší nožem několikrát nakrojte a okamžitě promíchejte v misce s citronovou šťávou.

4 Troubu předehřejte na 190 stupňů. Smíchejte tvaroh, smetanu a 50 g cukru. Po lžících vmíchejte pudink a promíchejte do hladkého krému. Ten nalijte do formy na vychladlé těsto, ozdobte jablky a pečte asi 70–75 minut. Aby jablka příliš neztmavla, přikryjte po 50 minutách pečicím papírem.

5 Džem zahřejte a ještě horký dort jím pomažte.

Zdroj: essen und trinken






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat