Prostreno.cz

Recepty na zimní koktejly 

Měli byste vyzkoušet tyto tři trendy recepty na koktejlové nápoje pro chladné období!

Hledáte chutné alternativy letních nápojů jako Aperol Spritz, Campari a Limoncello? Pak byste se měli určitě spolehnout na jeden z těchto lahodných koktejlů pro chladnou sezonu 2022. Vyzkoušejte tyto lahodné koktejly, které vás dokážou na nadcházející zimní období správně připravit už teď.

Zatímco v létě se osvěžíme spíše Aperolem, Campari nebo Limoncellem, na podzim a v zimě se těšíme spíše na čokoládu, skořici nebo muškátový oříšek. Proto jsme pro vás posbírali tři ty nejlepší recepty na zimní období.

Pumpkin Spice Cold Brew

V létě si dáme asi nejraději ledovou kávu, ale zimu si nedokážeme představit bez dýně a koření – kombinace obou je pak naprosto neodolatelná.

Na přípravu potřebujete

Ledovou kávu

40 ml likéru 43 original

100 ml smetany na šlehání (ušlehanou)

2 lžíce měkké pečené dýně

1 lžička javorového sirupu

1 lžička koření na dýně

Postup

Smíchejte likér, smetanu, dýni, javorový sirup a koření. Dýňovou šlehačku pak přidejte lžící na ledovou kávu a vychutnejte si!

Baileys Tiramisu Martini

Žádný jiný nápoj se do zimního období nehodí více než právě Baileys. A v této kombinaci ho využijete dokonce jako lahodný recept.  

Potřebujete

50 ml Baileys Tiramisu

25 ml vodky

Led

Smetana ke šlehání

Kakaový prášek

Postup

Baileys, vodku a led dejte do šejkru a opravdu důkladně promíchejte. Přes sítko nalijte do koktejlových skleniček a ozdobte smetanou a kakaovým práškem. Na zdraví!

Goldoen Hot Toddy

Když se potká chuť medu s kořením a muškátovým oříškem, pak se můžete vsadit, že se do podzimní nálady dostanete hned prvním douškem. Tento koktejl má všechno, co na podzimu milujeme.

Potřebujete

50 ml Aberfeldy 12 year old single malt whiskey

15 ml medového sirupu

20 ml citronové šťávy

Směs koření

Horkou vodu

Na dekoraci celou skořici a plátek citronu

Postup

Na výrobu vlastního medového sirupu stačí smíchat med a horkou vodu ve stejném poměru a mícháme tak dlouho, dokud se med úplně nerozpustí. Směs koření uděláte smícháním půlky celé skořice, lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku, 6 hřebíčků, 1 plátek citronu, 1 anýz a půl vanilkového lusku. Whiskey, medový sirup, citronovou šťávu, horkou vodu a koření smíchejte a míchejte tak dlouho, dokud se všechno krásně nespojí. Vyjměte koření, nalijte do horkovzdorných skleniček a ozdobte tyčkou skořice. A vychutnávejte!
 

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat