Prostreno.cz

Mrkvový dort pro všechny mlsné jazýčky

Představujeme recept na mrkvový dort, který je prezentován jako perfektní zákusek na sváteční stůl.

Pokud jste již měli tu čest ochutnat mrkvový dort, určitě vám neuniklo, jak je šťavnatý, lahodný a jak dokonale zasytí. Až příště budete přemýšlet nad tím, jaký dort připravit pro příští oslavu nebo jinou slavnostní příležitost, je zcela jasné, který vybrat - mrkvový, samozřejmě. Recept na lahodný mrkvový dort s použitím mouky, hnědého cukru, vanilkového extraktu, soli, skořice, slunečnicového oleje, vajec, mrkve, sekaných mandlí a drcených vlašských ořechů. Na polevu potřebujete moučkový cukr, rozpuštěné máslo, krémový sýr a opět vanilkový extrakt. Dort by měl být pečený na 175 stupňů cca 60 minut a po upečení nechat vychladnout ve formě. Dort je potřeba  opatrně umazat polevou a ozdobit podle chuti.

Ingredience

Pro těsto budeme potřebovat: 225 g mouky, půl balení prášku do pečiva, 300 g hnědého cukru, 1 lžičku vanilkového extraktu, půl lžičky soli, 3 lžičky skořice, 250 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 375 g mrkve, 100 g sekaných mandlí a 50 g drcených vlašských ořechů.

Pro polevu: 150 g moučkového cukru, 100 g rozpuštěného másla, 200 g krémového sýra (například Philadelphia), a půl lžičky vanilkového extraktu.

Pečeme!

Postup je jednoduchý. Nejdříve předehřejeme troubu na 175 stupňů a smícháme všechny suroviny pro těsto. Mrkev nastrouháme a spolu se sekanými mandlemi ji vmícháme do těsta. Ten pak nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme asi 60 minut.

Polevu připravíme tak, že rozpustíme máslo, promícháme ho s moučkovým cukrem, krémovým sýrem a vanilkovým extraktem. Dort opatrně rozkrojíme a namažeme polevou.

A voilà! Dokonalý slavnostní dort je na světě. Užijte si tu lahodnou chvíli, kdy jej poprvé ochutnáte, protože, když jednou zjistíte, jak skvělý je mrkvový dort, už ho nebudete chtít vyměňovat za žádný jiný.

Dobrou chuť!

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat