Prostreno.cz

Zázračný lék se ukrývá ve voňavé skořici

Skořici zná většina z nás samozřejmě jako koření, které nejen jídlo úžasně ochutí, ale i provoní. O provonění bytu nemusíme ani mluvit. Jenže skořici můžete použít na spoustu jiných věcí!

Na co všechno můžete skořici použít?

Na akné

Skořice je díky svým antibakteriálním účinků skvělým prostředkem při léčbě pupínků. Smíchejte lžičku skořice se stejným množstvím nastrouhaného muškátového oříšku a lžičkou medu a naneste na postižená místa. Nechte 20 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Na bolest zad

Díky své charakteristické vůni pomáhá skořice svalům relaxovat. Naplňte třeba povlak na malý polštářek (nebo třeba i ponožku) ze tří čtvrtin rýží, přidejte několik rozlámaných kousků skořice a asi lžíci hřebíčku. Ohřejte v mikrovlnce (asi 2 minuty) a přiložte na namožené místo.

Na komáří kousnutí

Abyste se zbavili nepříjemného pálení a svědění, smíchejte mletou skořici s medem a aplikujte na kousnutí.

Na šatní moly

Pokud máte ve skříni nezvané okřídlené návštěvníky, dejte do mističky či látkového sáčku směs kousků celé skořice, hřebíčku a pepře. Molům se tahle kombinace líbit nebude.

Na lepší zažívání

Skořice je skvělým prostředkem proti nadýmání a podrážděnému žaludku. Prostě ji přidejte do jídla a vaše zažívání vám bude vděčné.

Na mravence

Kromě molů funguje skořice i proti mravencům. Aby se vám mravenci neprocházeli třeba po kuchyňských skříňkách, postavte jim do cesty skořici.

Na provoněný domov

Pokud nechcete investovat do chemických bytových parfémů, zkuste si byt provonět skořicí. Můžete ji buď půl hodiny vařit ve vodě, nebo „péct“ v troubě s pootevřenými dvířky.

Na plné rty

Než nanesete na rty svou oblíbenou rtěnku, třete je chvíli navlhčenou mletou skořicí. Budou krásně plné.

Zdroj: www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-cinnamon, www.organicauthority.com/health/11-health-benefits-of-cinnamon





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat