Prostreno.cz

Hýčkejte své tělo: Vyrobte si domácí tělovou sůl

V zimním období své tělo spíše zahalujeme a péči o něj často zanedbáváme. Hladké nožky a pěknou pružnou pokožku přeci vystavujeme jen v létě... Ale proč se nehýčkat po celý rok? Vyrobte si domácí tělovou sůl a dopřejte svému tělu jemné pohlazení!

V dnešní době je na trhu přímo hromada tělových solí, ale proč si ji neudělat doma a podle sebe? Budete potřebovat jen tři suroviny a nádobu na míchání.

Co budete potřebovat:

  • 1 lžíci kokosového oleje pokojové teploty
  • 2 lžíce himalájské růžové nebo bílé mořské soli
  • 2–4 kapky oblíbeného esenciálního oleje (například levandule)

Jak na to:
Jednoduše metličkou všechny tři ingredience důkladně promíchejte. Můžete ihned použít nebo sůl skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Sůl můžete použít na ruce, nohy jednoduše na celé tělo. Vyrobte si tělové soli, kolik budete jen chtít. Navíc s ní můžete někoho obdarovat.

Esenciální oleje a bylinky

Fantazii se meze nekladou a základní recept si můžete jakkoli vylepšit či ozvláštnit. Můžete použít také sušené bylinky, které i teď v zimě seženete v bylinné lékárně, nebo esenciální oleje podle svého výběru. Vybírejte si kvalitní suroviny, děláte to přeci pro vaši pokožku.

Zaměřit byste se při výrobě domácí doli měli nejen na vůni, ale také na podpůrný léčivý účinek. Pokud můžete, dopřejte si i zábal a několik minut odpočívejte. Zrelaxujete nejen tělo, ale také mysl.

Voňavé kombinace pro inspiraci:

  • Lusk vanilky a pomerančová kůra pro lahodné pohlazení
  • Levandulový olej pro relaxaci a klidný spánek
  • Růžový olej z okvětních lístků růží pro uklidnění a vášeň
  • Rozmarýn a cedrové dřevo pro unavené nohy a na pomerančovou kůži
  • Bergamot na zklidnění a na posílení imunity

Je jen na vás, co vyzkoušíte. Pokaždé si můžete namíchat jinou variaci podle nálady. Olejíčky využijete i do aromalampy, takže se nemusíte obávat, že vám doma budou dlouho stát.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat