Prostreno.cz

Velikonoční stromeček krok za krokem, který zvládne každý

Velikonoce se blíží a tvůrčími nápady se to jen hemží. Máme pro vás přehledný návod, jak si můžete jednoduše vytvořit velikonoční dekoraci na okno i sváteční stůl. Tvoření je velmi snadné a zvládnou to i vaše děti.

Budete potřebovat:

  1. aranžovací hmota (suchá)
  2. polystyrenová koule a keramická miska
  3. mech
  4. jemné kamínky
  5. rovnou větvičku, nebo rovné dřívko
  6. křepelčí vajíčka
  7. tavná pistole

Postup:

1. Nejprve si z aranžovací hmoty vyřežte potřebný tvar, který dobře padne do vámi zvolené misky. Velikost záleží jen na vás.

  

2. Vezměte rovnou větvičku a mírně s ním zatlačte do aranžovací hmoty. Nyní pomocí tavné pistole klacek připevněte. Do misky nasypejte pár jemných kamínků tak, aby zakryly aranžovací hmotu.

  

3. Polystyrenovou kouli opatrně napíchněte na dřevo, opět ho můžete pro jistotu přichytit ještě tavnou pistolí. Na kouli postupně rozmístěte vyfouknutá křepelčí vajíčka. Lepte je tak, aby ležela, v dalším kroku totiž dírky od vyfouknutí zakryjete mechem. Již vyfouknutá se dají zakoupit v krámcích s dekoracemi nebo potřebami pro aranžérství.

  

4. Mechem postupně zaplňte volný prostor, připevněte ho pomocí tavné pistole. Na závěr mech mírně zastřihněte do požadovaného tvaru. Aby vám mech nenapadal do kamínků, přikryjte si misku potravinářskou fólií.

  

5. Hotový stromeček může být skvělá dekorace na parapet, nebo ho zakomponujte na sváteční stůl.

  





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat