Prostreno.cz

Svařený gin pro zahřátí v chladných dnech

Svařené víno máme moc rádi. Ale jeden až dvě skleničky stačí. Mnohem lepší je ale novinka mezi horkými nápoji – přesněji svařený gin. Tak na zdraví!

Svařák patří k zimě a vánočnímu času, jako gin k toniku! Ale ruku na srdce – i svařák vám v jednu chvíli začne chutnat jen jako cukr se skořicí a citronem a lepí lépe než jakékoli lepidlo.

A tak pokud také toužíte po změně, jednu nabídku bychom pro vás měli. Místo sladkého lepidla můžeme popíjet horký gin ve velkém stylu. A to nejlepší: Připravíte si ho úplně jednoduše doma!

Jak na horký gin

Místo vína je logicky základem vynikajícího horkého nápoje gin. A všechny ostatní přísady zůstávají stejné. Tedy až na cukr. Trendem letošní zimy jsou totiž nápoje bez přidaného cukru. Svařený gin je díky tomu nejen chutnější, ale i méně kalorický. Takže zůstane více prostoru na perníčky, cukroví a vánočku! 

Horký gin

Ingredience na  4 porce 

100 ml ginu (podle toho, jak silný ho chcete mít)

800 ml přírodní jablečné šťávy

větší kousek zázvoru

6 celých skořic

8 celých hřebíčků

4 celé anýzy

na špičku nože jamajského pepře

2 pomeranče

Postup

1 Jablečnou šťávu dejte do velkého hrnce.

2 Oloupejte pomeranče, vymačkejte šťávu a spolu s dužinou přidejte do hrnce.

3 Zázvor nakrájejte na tenké plátky a také přidejte.

5 Přihoďte skořici, hřebíček, jamajský pepř a anýz a všechno na mírném ohni asi 20 minut zahřívejte. Pozor – tekutiny se nesmí začít vařit!

6 Nakonec přidejte gin a rovnou naplňte šálky. 

Jako změnu můžete místo jablečného džusu použít třeba rybízový džus nebo džus z červeného hroznového vína.

Zdroj: my life, eatthis





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat