Prostreno.cz

Závin plněný uzeným masem

Bramborový závin plněný uzeným masem a špenátem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 1h a 20min

    45min příprava

    35min vaření

  • 684 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy24g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5 kg brambor (typ C)
  • 500 g hrubé mouky
  • 100 g dětské krupice
  • 1 ks vejce
  • 2 lžičky soli
  • Na náplň
  • 300 g uvařeného uzeného masa
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 ks menší cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • Na potření
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Uvařené brambory sceďte a oloupejte.
  2. Brambory nastrouhejte na pomoučený vál a posypte přibližně ¾ mouky.
  3. Přidejte sůl, vajíčko a dětskou krupičku.
  4. Rukama vše smíchejte a vypracujte měkké nelepící těsto, podle potřeby přisypte mouku.
  5. Troubu předehřejte na 200 °C.
  6. Z těsta vytvarujte bochánek, který rozdělte na dvě části ,z každého kousku vyválejte obdélníkový plát (zhruba půl centimetru silný).
  7. Těsto potřete rozpuštěným máslem, doprostřed rozdělte špenát a nasekané uzené maso.
  8. Zabalte záviny, pomašlujte je rozkvedlaným vejcem a položte na plech vyložený pečícím papírem.
  9. Pečte do zlatova přibližně 35 minut.
  10. Špenát do náplně: na oleji orestujte nasekanou cibuli a jemně nasekaný česnek, přidejte špenát a míchejte 5 minut. Zavadlý špenát zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,71g
  • Sacharidy:

    294,36g
    • Cukry:

      10,73g
  • Tuky:

    225,89g
  • Vláknina:

    15,59g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Okurkové rolky

(13 hlasů)
20min
563 kJ

Smažené cuketové plátky

(15 hlasů)
45min
1280 kJ

Gratinovaná rajčata

(8 hlasů)
35min
604 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Závin plněný uzeným masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat