Prostreno.cz

Vepřové maso s řapíkatým celerem

Vepřové maso s pórkem a celerem dušené v troubě.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 765 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - kýta,kotleta
  • 1 ks pórku
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 300 ml bílého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a dejte do zapékací misky.
  2. Přidejte na větší kousky nakrájený celer a pórek přibližně 5 cm.
  3. Vše osolte, opepřete, posypte tymiánem, nasekaným česnekem pokapejte olejem, citronovou šťávou a promíchejte.
  4. Podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Duste přikryté doměkka.

TIP:

K přípravě tohoto receptu můžete použít taky taky krůtí, nebo kuřecí maso.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,10g
  • Sacharidy:

    163,00g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    126,43g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 182 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová krkovice pečená se zeleninou

(13 hlasů)
1h a 20min
802 kJ

Plněná vepřová panenka

(9 hlasů)
1h a 5min
1103 kJ

Vepřové kotlety

(7 hlasů)
1h a 20min
1094 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat