Prostreno.cz

Srnčí plátky s hruškou

Delikatesa pro milovníky zvěřiny.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 646 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks srnčí medailonků á 180 g
  • 1 hrst směsy listových salátů
  • 2 ks malých hrušek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 125 g sýra niva
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 4 lžíce tučného bílého jogurtu - na dresink
  • 2 lžíce jablečné šťávy - na dresink
  • 2-3 lžičky ostré hořčice - na dresink

Postup přípravy

  1. Bílý jogurt prošlehejte s jablečnou šťávou a ostrou hořčicí, podle chuti osolte.
  2. Hrušky nakrájejte na plátky a orestujte je na másle, hrušky posypte cukrem a cukr nechte zkaramelizovat.
  3. Plátky masa zprudka orestujte na oleji, 2 - 3 minuty z každé strany.
  4. Odstraňte z tepla, osolte, opepřete, přikryjte a nechte maso 5 minut odpočinout, pak maso nakrájejte na menší plátky.
  5. Na talíře rozdělte listy salátu, plátky hrušek a zvěřiny, posypte kousky nivy a přidejte lžíci dresinku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,20g
  • Sacharidy:

    146,60g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    202,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí plátky s hruškou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat