Prostreno.cz

Srnčí medailonky

Svou chutí vyhoví i těm nejnáročnějším, srnčí medailonky jsou opravdovou delikatesou.

13.04.2015 sun
60min

20min příprava

40min vaření

729 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby namočte alespoň na 1 - 2 hodiny nejlépe do vroucí vody a potom je 20 minut povařte.
  2. Houby sceďte, vodu z hub uchovejte.
  3. Na 2 lžících másla orestujte nakrájený česnek, přidejte nasekané houby, portské víno, worcestrovou omáčku, 50 ml vody z hub a vařte 10 minut, dochuťte balsamicem, solí a pepřem.
  4. Na 4 lžících rozehřátého másla medailonky orestujte, přibližně 3 minuty na každé straně, medailonky osolte a opepřete.
  5. Srnčí medailonky podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    139,54 g
  • Sacharidy:

    28,06 g
    • Cukry:

      10,18 g
  • Tuky:

    91,67 g
  • Vláknina:

    5,62 g

Aktivita pro spálení:

799 kcal
99

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí guláš

(13 hlasů)
11h a 40min
488 kJ

Jelení maso na červeném víně

(7 hlasů)
1h a 55min
847 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sušený fík

249 kcal / 100g
B3 g
S63 g
T0,92 g

Worcestrová omáčka

78 kcal / 100g
B1 g
S15 g
T0,25 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

srnčí maso

158 kcal / 100g
B30 g
S0,6 g
T2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí medailonky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba