Prostreno.cz

Zeleninová polévka s tousty

Italská polévka podávána jako hlavní chod.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 207 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 1,5 l vody
  • 1 ks středně velké mrkve
  • 1 ks malé cukety
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks jarní cibulky
  • 0,5 ks červené papriky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 ks bagety
  • 150 g strouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Vodu přiveďte k varu a do vody vložte kostku vývaru.
  2. Mrkev, cuketu a celer nakrájejte pomocí škrabky Julienne na tenké proužky.
  3. Cibuli nakrájejte na plátky a očištěnou papriku nakrájejte na nudličky.
  4. Nakrájenou zeleninu nasypte do vývaru a vařte 10-15 minut.
  5. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky,uložte ji na plech vyložený pečícím papírem, posypte sýrem a pečte, až se roztaví sýr. Nebo můžete bagetu orestovat v pánvi, sýrem posypte po otočení plátků.
  6. Polévku podle chuti osolte, opepřete a podávejte s plátky bagety.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s tousty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat