Zeleninová polévka s tousty
Italská polévka podávána jako hlavní chod.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
207 kJ / 49 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky1g
Ingredience na
- 1 kostka
zeleninového vývaru
- 1,5 l
vody
- 1 ks
středně velké mrkve
- 1 ks
malé cukety
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- 1 ks
jarní cibulky
- 0,5 ks
červené papriky
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 1 ks
bagety
- 150 g
strouhaného sýra
Postup přípravy
- Vodu přiveďte k varu a do vody vložte kostku vývaru.
- Mrkev, cuketu a celer nakrájejte pomocí škrabky Julienne na tenké proužky.
- Cibuli nakrájejte na plátky a očištěnou papriku nakrájejte na nudličky.
- Nakrájenou zeleninu nasypte do vývaru a vařte 10-15 minut.
- Mezitím nakrájejte bagetu na plátky,uložte ji na plech vyložený pečícím papírem, posypte sýrem a pečte, až se roztaví sýr. Nebo můžete bagetu orestovat v pánvi, sýrem posypte po otočení plátků.
- Polévku podle chuti osolte, opepřete a podávejte s plátky bagety.