Prostreno.cz

Dušené mleté hovězí maso

Dušené mleté hovězí maso s omáčkou na těstoviny.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1084 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 sklenička hotové omáčky k těstovinám 350g - dle vlastního výběru
  • 8 plátků sýra na toasty čedar
  • 4 plátky sýra na toasty eidam

Postup přípravy

  1. V pánvi na oleji krátce orestujte nakrájenou cibuli, přidejte jemně nakrájený česnek a maso.
  2. Maso osolte opepřete a duste za občasného promíchání přibližně 25 minut.
  3. K masu vmíchejte omáčku k těstovinám, promíchejte a duste ještě 5 minut.
  4. Horké maso rozdělte na talíře a na každou porci položte 2 plátky sýra čedar a jeden plátek eidamu.
  5. Pokud máte v troubě, nebo mikrovlnné troubě gril, dejte porce masa se sýrem na chvíli pod gril, aby se sýr roztavil.
  6. Podávejte s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené mleté hovězí maso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat