Prostreno.cz

Dušený hejk

Zdravá a dietní příprava ryby s pórkem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 35min

    1h a 10min příprava

    25min vaření

  • 374 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g filetu z hejka - mořská štika
  • 1 ks velkého pórku
  • 1 svazek kopru
  • 1 špetka citronového pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks čtvrtky citrónu

Postup přípravy

  1. Omyté, osušené filé z hejka pokapejte citronovou šťávou, posypte pepřem a solí. Nechte v chladu 1 hodinu.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte očištěný na kolečka nakrájený pórek a duste 5 minut.
  3. Zalijte vývarem, přidejte porce ryby, přikryjte a duste 15 minut. Podávejte např. se zelným salátem a plátkem citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,50g
  • Sacharidy:

    106,30g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    89,40g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s pomerančovým máslem

(10 hlasů)
2h a 30min
702 kJ

Dietní rybí filé z hejka

(18 hlasů)
30min
591 kJ

Losos s javorovým sirupem

(15 hlasů)
35min
929 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušený hejk

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat