Prostreno.cz

Jarní kopřivová polévka

Z lístků mladých kopřiv si připravte zdravou polévku.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 15min

    15min příprava

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Lístky kopřivy operte ve vodě a nakrájejte je.
  2. Do vařícího vývaru přidejte nakrájené kopřivy, kmín a nechte je přejít varem.
  3. Přilijte smetanu s rozšlehaným žloutkem a za stálého míchání vařte 3-5 minut.
  4. Dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.
  5. Polévku podávejte s rozkrojeným vejcem.

TIP:

Vývar připravíte jednoduše. Do hrnce dejte vařit kořenovou zeleninu, můžete přidat petrželovou nať a libeček. Uvařenou zeleninu sceďte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,12g
  • Sacharidy:

    91,85g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    128,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Cuketová polévka

(6 hlasů)
35min
101 kJ

Polévka s kukuřicí

(2 hlasů)
35min
250 kJ

Pórková polévka s lososem

(6 hlasů)
50min
369 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní kopřivová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat