Prostreno.cz

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1151 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy33g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 250 g rozpuštěného másla
  • 1 ks citronu - čerstvá kůra
  • 3 ks vajec
  • 1 hrnek mléka
  • 1 ks vanilkového lusku - nebo 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce sádla a hrubé mouka - na vymazání plechu

Postup přípravy

  1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.
  2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou” stranu formy a to až 2-4 cm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.
  3. Pečte 40-60 minut při 180 °C. Zda je beránek hotový ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo.
  4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.
  5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,90g
  • Sacharidy:

    240,90g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    180,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 275 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toasty s jahodami

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční beránek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat