Prostreno.cz

Zapečené mleté hovězí maso

Mleté maso zapečené s bramborami a houbami.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 800 g brambor
  • 250 g čerstvých hub - můžou být žampiony
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 115 g rajského protlaku - 1 malá plechovka
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 2 větvičky tymiánu - pouze lístky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, jemně nasekaný česnek, vše lehce osolte, opepřete a duste 5 minut.
  2. K masu přidejte nakrájené houby a duste ještě 10 minut.
  3. Brambory oloupejte, nakrájejte je na plátky a rozdělte je na dvě části.
  4. V rendlíku zahřejte vývar, přidejte rajský protlak, worcestrovou omáčku a zdrhnuté lístky tymiánu.
  5. Dobře promíchejte a odstavte ze zdroje tepla.
  6. Pekáček, nebo zapékací misku vymažte olejem.
  7. Dno pekáčku vyložte plátky brambor, brambory lehce osolte.
  8. Na brambory rozprostřete připravené maso a na maso uložte vrstvu brambor.
  9. Vše zalijte připraveným vývarem.
  10. Pečte přikryté, v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50 minut. Dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté hovězí maso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat