Prostreno.cz

Zapečené mleté telecí maso

Telecí maso zapečené pod listovým těstem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
23.01.2017 Mikeš
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

775 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte olej, na kterém nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte maso, jemně nasekaný česnek, rajčatový protlak, víno, bobkový list a rozlomenou skořici.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a duste zvolna 20 minut.
  4. Odstraňte skořici, bobkový list a maso nechte mírně vychladnout.
  5. Do masa vmíchejte nasekanou petrželku.
  6. Do vymazaného pekáčku dejte maso a pomocí stěrky zarovnejte.
  7. Na maso rozložte rajčata nakrájená na silnější plátky a vše posypte sýrem.
  8. Listové těsto rozválejte a maso přikryjte.
  9. Povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut.
  11. Na první polovinu pečení pekáček přikryjte třeba alobalem, aby se těsto moc nespálilo.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    118,33 g
  • Sacharidy:

    344,77 g
    • Cukry:

      19,40 g
  • Tuky:

    328,26 g
  • Vláknina:

    123,10 g

Aktivita pro spálení:

185 kcal
23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení





Podobné recepty

Masové kuličky s petrželkou

(14 hlasů)
45min
1022 kJ

Karbanátky z hovězího masa

(14 hlasů)
1h a 15min
886 kJ

Karbanátky z vepřového masa

(14 hlasů)
2h a 30min
1014 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

telecí maso

144 kcal / 100g
B28 g
S0,2 g
T3 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

listové těsto

350 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T20 g

rajče

24,52 kcal / 100g
B0,83 g
S5,51 g
T0,63 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté telecí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba