Prostreno.cz

Zapečené mleté telecí maso

Telecí maso zapečené pod listovým těstem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 776 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 0,5 balení listového těsta
  • 1 kg mletého telecího masa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 120 ml červeného vína
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 5 snítek petrželky - najemno nasekané
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 ks rajčat
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks rozšlehaného vejce
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte olej, na kterém nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte maso, jemně nasekaný česnek, rajčatový protlak, víno, bobkový list a rozlomenou skořici.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a duste zvolna 20 minut.
  4. Odstraňte skořici, bobkový list a maso nechte mírně vychladnout.
  5. Do masa vmíchejte nasekanou petrželku.
  6. Do vymazaného pekáčku dejte maso a pomocí stěrky zarovnejte.
  7. Na maso rozložte rajčata nakrájená na silnější plátky a vše posypte sýrem.
  8. Listové těsto rozválejte a maso přikryjte.
  9. Povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut.
  11. Na první polovinu pečení pekáček přikryjte třeba alobalem, aby se těsto moc nespálilo.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté telecí maso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat