Prostreno.cz

Celerová polévka

Celerový krém s bílým vínem a nivou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 224 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 100 g sýra niva
  • 1 lžička medu
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 0,5 hrnku nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na oleji zeleninu lehce orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou, přidejte kostku vývaru a vařte 20 minut. V polovině vaření přidejte do polévky víno.
  5. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a polévku nechte projít varem.
  6. Polévku odstavte z ohně, do polévky vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte pepřem a medem.
  7. Podávejte s nasekanou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat