Prostreno.cz

Celerová polévka

Celerový krém s bílým vínem a nivou.

23.05.2017 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

338 kJ / 80 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na oleji zeleninu lehce orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou, přidejte kostku vývaru a vařte 20 minut. V polovině vaření přidejte do polévky víno.
  5. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a polévku nechte projít varem.
  6. Polévku odstavte z ohně, do polévky vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte pepřem a medem.
  7. Podávejte s nasekanou pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,29 g
  • Sacharidy:

    176,50 g
    • Cukry:

      98,20 g
  • Tuky:

    149,81 g
  • Vláknina:

    29,00 g

Aktivita pro spálení:

80 kcal
10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení





Podobné recepty

Sytá zeleninová polévka

(3 hlasů)
1h a 10min
184 kJ

Luštěninová polévka

(4 hlasů)
50min
150 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

sýr niva

353 kcal / 100g
B20 g
S2 g
T29 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

celer

16 kcal / 100g
B0,49 g
S3 g
T0,16 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba