Prostreno.cz

Kompot z malých švestek – špendlíků

Vynikající kompot ze stále vzácnějších švestek-špendlíků.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy20g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg švestek - nebo špendlíků
  • 3 lžíce pískového cukru - nebo podle chuti
  • 150 ml vody
  • 200 ml 100% šťávy z černého rybízu
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 0,5 lžíce zázvoru - strouhaného
  • 1 ks bio pomeranče
  • 4 lžíce brandy nebo likéru amaretto

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte šťávu z černého rybízu, vodu, přidejte cukr a vše přiveďte k varu.
  2. Do sirupu nasypte omyté špendlíky, přidejte na malé kousky nakrájený pomeranč, zázvor, 1 malý kousek celé skořice a vařte 10 minut.
  3. Do vychladlého kompotu vmíchejte alkohol.

TIP:

U špendlíků je jediná nevýhoda, že nejdou od pecky. To však není při zpracování plodů podstatné. Pokud připravujete kompot pro děti, alkohol pochopitelně nepřidávejte.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kompot z malých švestek – špendlíků

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat