Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky na zelenině

Kuřecí čtvrtky pečené s kořenovou zeleninou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 449 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích čtvrtek
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 70 ml olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 1 ks limetky - nakrájená na čtvrtky
  • 1 ks větší petržele
  • 100 g celeru
  • 2 ks šalotky
  • 2 ks mrkve
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší kostky - stejně velké. Šalotku nakrájejte na plátky.
  3. Zeleninu nasypte do pekáčku, podle chuti ji osolte,zakápněte olejem a promíchejte.
  4. Kuřecí maso osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem a uložte do pekáčku k zelenině.
  5. Vše posypte rozmarýnem (případně jinou, oblíbenou bylinkou).
  6. Pečte nejdříve přikryté 40 minut, pak odkryjte a dopečte, až je maso měkké.
  7. Podávejte posypané petrželkou a s kouskem limetky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky na zelenině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat