Prostreno.cz

Jehněčí s hráškem

Dušené jehněčí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 612 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg vykostěné jehněčí plece
  • 300 g baby karotky
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 300 g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 1 svazek směsi bylinek - rozmarýn,tymián,petrželka
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky.
  2. Očištěnou karotku nakrájejte na kostičky, oloupaný česnek jemně nakrájejte, fenykl nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a máslo a opečte maso ze všech stran. Opečené maso vyndejte na talíř.
  4. Do stejného kastrolu dejte mouku a za stálého míchání restujte 3 minuty.
  5. Pomalu zalijte vínem, přidejte nasekané bylinky, opečené maso, česnek, podle chuti osolte a opepřete. Duste doměkka.
  6. 15 minut před koncem dušení přidejte k masu hrášek, fenykl a karotku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hráškem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat