Prostreno.cz

Jehněčí s hráškem

Dušené jehněčí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 877 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg vykostěné jehněčí plece
  • 300 g baby karotky
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 300 g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 1 svazek směsi bylinek - rozmarýn,tymián,petrželka
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky.
  2. Očištěnou karotku nakrájejte na kostičky, oloupaný česnek jemně nakrájejte, fenykl nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a máslo a opečte maso ze všech stran. Opečené maso vyndejte na talíř.
  4. Do stejného kastrolu dejte mouku a za stálého míchání restujte 3 minuty.
  5. Pomalu zalijte vínem, přidejte nasekané bylinky, opečené maso, česnek, podle chuti osolte a opepřete. Duste doměkka.
  6. 15 minut před koncem dušení přidejte k masu hrášek, fenykl a karotku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,30g
  • Sacharidy:

    205,60g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    205,78g
  • Vláknina:

    38,00g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kostky s rajčaty

(2 hlasů)
2h a 30min
595 kJ

Jehněčí plec na šalotce

(5 hlasů)
2h a 20min
1071 kJ

Jehněčí kotletky

(3 hlasů)
2h a 0min
1550 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat